Şehitkamil Belediyesi Anadolu Lisesi Hizmete Açıldı

Gaziantep’in eğitimine önemli katkıda bulunan Şehitkamil Belediyesi, Seyrantepe’deki 33 derslikli Anadolu Lisesi’ni hizmete koyarken, Gazikent bölgesine yaptırılan lise ve yurt inşaatının çalışmaları ise aralıksız devam ediyor.

Şehitkamil Belediyesi Anadolu Lisesi Hizmete Açıldı
Gazikent Mahallesi’nde yapımı devam eden İmam Hatip Lisesi ile 240 kişilik yurdun inşaat çalışmaları sürüyor. Aralıksız bir şekilde devam eden inşaat çalışması önümüzdeki yıl içerisinde eğitim vermesi hedefleniyor.

Projelerin nitelikli ve kullanışlı olmasına özen gösterdiklerini belirten Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, insanlara kaliteli yaşam alanları sunmak adına çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:
“Şehitkamil Belediyesi olarak, eğitime verdiğimiz desteği sadece öğrencilerle ilgili değil fiziki mekanların yapılmasıyla ilgili bazı projeleri de hayata geçireceğimizi dile getirmiştik. Geçen yıl yaptığımız ihaleyle iki tane okul taahhüt ütümüz vardı. Seyrantepe’de yapılan 33 derslikli Anadolu Lisesi’nin yapımı bitti, Milli Eğitim’e teslim edildi ve bu yıl öğrenci alımı gerçekleştirildi.

Diğer taraftan Gazikent’e yaptırdığımız 240 kişilik yurdu ile birlikte 33 derslikli İmam Hatip Lisesi’nin de ihale süresindeki itirazlardan dolayı bir uzama söz konusu olmuştu. Normalde biz her iki okulu aynı tarihte ihaleye çıkmıştık, oda aynı tarihte bitebilirdi. Fakat ihale süresinde yaşanan bir uzamadan dolayı bir sarkmamız oldu. İnşallah orada normal şartlarda Milli Eğitim ile görüştük, o okulun açılışı yapıldı başka okulda öğrenci alınarak, bizde en hızlı şekilde sömestr tatiline kalmadan inşallah Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz. Bu şekilde iki tane 33 derslikli ve 240 kişilik yurdu ile Gaziantep’in eğitim hayatına da fiziki mekanları hediye etmiş olacağız. Ben bu konuda tüm emeği geçen Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma, proje ekibinde çalışan arkadaşlarıma ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İmkanlar dahilinde bunu da devam ettirmek istiyoruz. Çünkü Gaziantep’in öncelikli meselesi eğitim. Şehitkamil Belediyesi olarak eğitime katkı sağlamak adına her türlü çabayı ortaya koyuyoruz.”
Kaynak: İHA