Türk siyaseti Gezi’ye hazırlıksız yakalandı

Sadettin Tantan: Gezi olayları Türk siyasetinin açığını ortaya çıkardı, yeni siber teknolojik savaşa hazırlıklı olunmalı.

Türk siyaseti Gezi’ye hazırlıksız yakalandı
Beyaz TV 'de Kadir Çelik 'in hazırladığı Deşifre programına konuk olan Eski İçişleri Bakanı ve Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan Gezi olaylarını değerlendirdi. Gezi olaylarının Türkiye 'nin zafiyetlerini ortaya çıkardığını öne süren Tantan, enformasyona dayalı yeni yüksek teknoloıjik savaşlara karşı iktidar ve muhalefetin mücadele etme yeteneği kazanması gerektiğini söyledi.

Gezi olaylarından çıkarılması gereken dersler olduğunu belirten Tantan, dünyanın pek çok yerinde benzer aktivist hareketlerin CIA ve NATO destekli birtakım kuruluşlardan nasıl destek gördüğünü anlattı. Tantan, çağın en büyük savaşları olarak nitelendirdiği yüksek teknolojik savaşlara karşı Türkiye 'nin istihbarat zaafları olduğunu iddia etti.

Başbakan Erdoğan 'ın bu süreçte yanlış bilgilendirildiğini düşündüğünü kaydeden Tantan, Gezi olaylarına ilişkin şunları söyledi:
'' Çağımız yüksek teknolojik savaşlar çağıdır. Yüksek teknolojik imkan ve kabiliyetler sınırları ortadan kaldırmıştır. Arkasında CIA ve NATO 'nun içinde olduğu internetim ve sosyal medyanın istihbarat denetiminde blog yazarları ve siber aktivistleri eğittiği bir ortamla karşı karşıyayız. Bu olaylar Türk siyasetinin açığını ve tedbirsiz olduğunu gösterdi. İktidar ve muhalefetin yapması gereken bu tür savaşlara karşı topyekün mücadele yeteneği gösterebilecek bir halk yaratmak. '' BEYAZ GAZETE