Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Nizip’te

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Nizip Ticaret Odasında yapılan ‘Gönül Elçileri’ toplantısına katıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin Nizip’te
Nizip Ticaret Odasında gerçekleştirilen toplantıda Gönül Elçileri projesi hakkında bilgi veren Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Nizip’in kardeşliğin merkezi olduğunu söyledi.

Bakan Şahin, “Nizip bizim övünç kaynağımız Nizip kalkınmanın, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin merkezidir. Mazlumun, mağdurun, muhtacın, hastanın, yolda kalmışın yaşlının yani bütün dezavantajlı grupların bakanlığı olarak ne kadar sorumluluk sahibi olduğumuzu biliyoruz. Bakan nedir diye sorduğunuz zaman ve ne kadar geçici olduğunu bilen yürekler olarak şunu biliyoruz ki bittiği zaman neler söylenecek, bunun hesabı nasıl verilecek. Özellikle makamın hesabını vermek içinde ekip olarak çok büyük gayret içinde çalışıyoruz. Özellikle bizim alana baktığınız zaman işte gönüllük diyorlar. Nedir gönüllülük yürek midir, kalp midir? Nedir gönülden, gönüle, kalpten, kalbe giden yol. Nedir insanlık için yapacaklarımız. Yalnızca kendi evladın için değil bütün çocuklar için ayni şeyi yürekte ne kadar hissediyorsun. Kendi annen, baban kendi yaşlın için hissettiğinin diğerleri içinde hissede biliyor musun. Yani kendin için istediğini başkaları için hissede biliyor musun. Aslında biz böyle bir inancın evlatlarıyız. Böyle bir kültürün böyle bir medeniyetin evlatlarıyız. Bizim inancımızda ucan kuşun yuvasının hesabı görülmüş gerekli tedbirler alınmış. Ucan kuş soğukta kalmasın diye şehirlerimiz ona göre yapılmış. Biz başbakanımızın eşinin başkanlığında himayesinde dedik ki bu işi en iyi valilerimizin, kaymakamlarımızın eşleri ile bu işi takip ederiz. Onlar bu projeyi anlattıkları zaman zaten bizim insanımız çok hazır yapabilmeyi bir şeyler verebilmeyi çok istiyorlar veren el alan elden üstün anlayışından geliyor. Mesele bunu sosyal sorumluluk projesine dönüştürüp paketleyip çok güzel bir şeklide nasıl yola gidilebileceğini göstere bilmekti” dedi.

Kaynak: İHA