Öğrencileri İçin Çamaşır Kurutma Makinesi Yaptılar

Eleşkirt ilçesinde Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde görev yapan iki öğretmen, öğrencilerini kışın çamaşır kurutma derdinden kurtulmak için atıl durumdaki bir buhar makinesini çamaşır kurutma makinesine dönüştürdü.

Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde Elektrik Öğretmeni Kutlay Karahan ile Elektronik Öğretmeni Mehmet Nedim Narman, öğrencilerinin kışın çamaşırlarını kurutmak için alınması gereken çamaşır kurutma makinesinin fiyatının okul bütçesini aşması nedeniyle atıl durumdaki eski buhar makinesini çamaşır kurutma makinesi yapmak için çalışmaya başladı.

Karahan ve Narman, yaklaşık 2 aylık çalışmanın ardından 150 lira harcayarak hem okullarını 20 bin lira ödemekten hem de öğrencilerini büyük bir dertten kurtardı. Narman ve Karahan şimdi de okuldaki diğer buhar makinesini de çamaşır kurutma makinesine çevirmek için çalışıyor.

Narman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin kışın çamaşırlarını kurutmakta sıkıntı yaşadıklarını belirterek, kurutma makinesi almaya okulun bütçesinin yetmediği için de öğrencilerini bu sıkıntıdan kurtarmak amacıyla böyle bir yönteme başvurduklarını söyledi.

Okulun erkek öğrenci yurdunun tadilattan geçtikten sonra buhar makinesinin atıl durumda kaldığını ifade eden Narman, şöyle devam etti:

"Ben ve öğretmen arkadaşım Kutlay Karahan, bu eski buhar makinesini önce servise götürdük ancak makineyi yaptırmak için 5 bin lira istediler. Yenisini almak için fiyatlara baktık, makineler 20 bin liradan başlıyor. Okulumuzun da bu kadar bütçesi yok. Sonra bu makineyi kurutma makinesi haline getirmek için kolları sıvadık. Makinenin buhar sistemini devre dışı bırakarak, 10 kilowatt gücünde rezistans kullanarak makineyi 11,5 kilowatt'a dönüştürdük. Makinemiz, kumanda panosuyla manuel olarak ayarlama süresince kurutma işlemi yapıyor. Makineyi 2 ayda yaptık ve sadece 150 lira masraf ettik."

Kışın Ağrı'nın çok soğuk olduğunu anımsatan Narman, "Okulumuzda yatılı kalan öğrencilerimiz, çamaşırlarını kurutmakta zorlanıyor. Çamaşır kurutma makinesine ihtiyacımız vardı ama çok pahalı olduğu için alamıyorduk. Okulumuza ait atıl durumda olan bir buhar makinamız vardı ben ve Kutlay hocamız, bu makineyi kurutma makinesine çevirdik. Artık öğrencilerimiz kışın çamaşır kurutma derdinden kurtulacaklar. Diğer atıl durumdaki buhar makinelerini de aynı şekilde kurutma makinesine dönüştüreceğiz" diye konuştu.

-"Fedakar öğretmenlerimiz okulumuzu 20 bin lira ödemekten kurtardı"

Okul Müdürü Turgay Çiftçi ise okullarında görev yapan öğretmenler sayesinde eksik olan teknik donanımın giderildiğini belirterek, "Burası kış memleketi olduğu için en çok kış aylarında çamaşır kurutmaya ihtiyaç duyuyoruz. İhtiyacımız olan çamaşır kurutma makinesini almaya bütçemiz yetmiyordu. Okulumuzda öğretmen olarak çalışan Mehmet Nedim Narman ve Kutlay Karahan arkadaşlarımız, öğrencileriyle birlikte kurutma makinesi yaptılar. Bu değerli ve fedakar öğretmenlerimiz hem okulumuzu 20 bin lira ödemekten kurtardı hem de kışın yatılı kalan öğrencilerimizin rahatlıkla kıyafetlerini kurutmalarına vesile oldu" dedi.

Kaynak: AA