İçme ve Sulama Suyuna Atık Su Karıştığı İddiası

Nizip ilçesine bağlı Keretli köyünde içme ve sulama sularına atık su karıştığı iddiasıyla, Gaziantep Adliyesinde suç duyurusunda bulunuldu.

Gaziantep Adliyesine gelen bir grup Keretli köyü sakini, Başpınar Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikalardan, köyden geçen Nizip Çayı'na atık su bırakıldığını, tarım arazilerinin ve köy sakinlerinin sağlıklarının bozulduğu iddiasıyla savcılığa müracaat etti.

Keretli Muhtarı Mustafa Taş, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, atık sulardan dolayı köydeki doğal kaynakların zarar gördüğünü söyledi.

Atık sular nedeniyle ceviz ve diğer meyve ağaçlarının kuruduğunu bildiren Taş, şunları kaydetti:

"Köylümüz neredeyse aç kaldı. Ya bizim köyümüzün yerini değiştirsinler ya suyu kessinler. Biz su istemiyoruz. Bizim suyumuz bize yeter. Bizim devlet büyüklerinden istediğimiz budur" dedi.

Köy sakinlerinden Mustafa Keser ise Organize Sanayi Müdürlüğü ile Çevre İl Müdürlüğü hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliyeye geldiklerini söyledi.

Köyde kimyasal atıklardan dolayı çeşitli zararların meydana geldiğini savunan Keser, "Köyümüzde bu kimyasal maddelerden dolayı 28 kişi vefat etti. Şu anda köyümüzde 14 kişi kanser hastası olarak yatıyor" iddiasında bulundu.

Kaynak: AA