Babasının Mesai Arkadaşını Öldüren Zanlıya 15 Yıl

Konya’da babasının mesai arkadaşını öldüren zanlıya 15 yıl 5 ay hapis cezası verildi.

Babasının Mesai Arkadaşını Öldüren Zanlıya 15 Yıl
Konya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen cinayet davasının karar duruşması bugün yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Ramazan İlseven (19) ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti davada karar verileceğini belirterek, savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi. Savcı mütalaasında, sanığın, Türk Ceza Kanunu'nun 81/1 maddesi gereğince "kasten adam öldürme" suçundan cezalandırılmasını talep etti. Son sözü sorulan sanık İlseven, “Ben o gün konuşmak için olay yerine gittim. Kavga etmek gibi bir niyetim yoktu. Keşke babam evlat acısı yaşasaydı da o insan burada olsaydı, ben de toprağın altında olsaydım” dedi.

Mahkeme heyeti sanık İlseven hakkında "kasten adam öldürme" suçundan 15 yıl, yaralama suçundan ise 5 ay hapis cezası verdi.

Olay, 23 Temmuz 2012 tarihinde merkez Selçuklu ilçesi Ankara Yolu Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri girişindeki güvenlik noktasında yaşanmıştı. Ramazan İlseven, babasıyla kavga eden babasının mesai arkadaşı ve güvenlik görevlisi Mehmet Ali Kurşun’u çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürmüştü.
Kaynak: İHA