2013 Bursa Kalite Ödülü İçin Süreç Başladı

Bursa Kalite Ödülü'nde 2013 yılı çalışmaları başladı.

2013 Bursa Kalite Ödülü İçin Süreç Başladı
Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Bursa Şube Başkanı Emin Direkçi, kalite ödülünün firmalara ve kamu kurumlarına değer kattığını söyledi.

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ile Bursa Sanayici ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) tarafından düzenlenen kalite ödül sürecinde yeni bir dönem daha başladı.

Çağdaş kalite anlayışını yaygınlaştırmak ve kalite çalışmalarının teşvik edilmesi maksadıyla verilen ödüle aday olan firmalar, 30 Eylül 2013 tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler. Yaklaşık 7 aylık değerlendirme sürecinin ardından 19 Nisan 2014 tarihinde neticeler açıklanacak

BUSİAD Evi'nden düzenlenen basın toplantısında bilgi veren KALDER Bursa Şubesi Başkanı Emin Direkçi, kalite ödülünün firmalara ve kamu kurumlarına değer kattığını söyledi.

Bursalı firmaları ve kamu kurumlarını ödül için değil kurumlarına değer katmak için yarışmaya davet eden Direkçi, "Bu süreçte hedef ödül değil, kurumların kaliteyi yakalamasıdır. Sürecin arkasında uzun bir çalışma dönemi, disiplin ve emek veren jüri bulunuyor. Kurumlar, kalite süreci ile kendilerini geleceğe şimdiden hazırlıyor. Kaliteyi rol model alan kurumlar ve firmalar, bilinçli bir şekilde kendilerine yol haritası çiziyor. Yerel firma ve kurumlar ulusal çalışmalar yaparken, ulusal çalışanlar ise uluslararası projelerle değerlerine değer katıyor" dedi.

Modern kalite anlayışını yaygınlaştırmak ve kalite çalışmalarının teşvik edilmesi için 1998 yılında vermeye başladıkları ödüle her geçen yıl ilginin arttığını belirten BUSİAD Yönetim Kurumu Başkan Yardımcısı Günal Baylan ise, Bursa Kalite Ödülü’ne bütün Bursalı firmaları ve kamu kurumlarını davet etti.

KALDER Bursa Şubesi Bursa Kalite Ödülü Yürütme Kurulu Başkanı Sadettin Çiçek, ödül sürecinde başvuruların tamamlandıktan sonra sırasıyla kuruluşların eğitimleri, saha ziyaretleri ve değerlendirme toplantıları yapılacağını kaydetti.

Çiçek, 19 Nisan 2014'de ödül alan kuruluşların açıklanmasıyla sürecin sona ereceğini vurguladı.
Kaynak: İHA