Yeni İmar Yönetmeliği İçin Keçiören’de Toplandılar

Keçiören Belediyesi, 8 Eylül 2013’de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yeni İmar Yönetmeliğiyle ilgili toplantıya ev sahipliği yaptı.

Yeni İmar Yönetmeliği İçin Keçiören’de Toplandılar
Estergon Kalesi Türk Kültür Merkezi’nde düzenlenen yemekli toplantıya, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Bekir Ünüvar, Genel Sekreter Yardımcıları Yunus Aluç ile Balamir Gündoğdu, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Ömer Faruk, Erciyes, Çankaya, Mamak, Altındağ, Gölbaşı, Sincan, Etimesgut, Pursaklar, Kazan ve Çubuk Belediye Başkan Yardımcıları ve imar müdürleri katıldı.

Programda konuşan ev sahibi Belediye Başkanı Mustafa Ak, toplantının aynı sorunlarla karşılaşan insanların tanışması ve bu sorunlara ortak çözümler üretmesi için vesile olduğunu söyledi.

Katılımcıları ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Ak, “Sorunlar ortak olunca ortak bir dilin de oluşturulması gerekiyor. İmarla alakalı belki hepinizin karşılaşmış olduğu sorunların kolay cevaplanabilmesi açısından istişarenin faydalı olduğuna inanıyorum. Bu toplantıyı bir başlangıç olarak görebiliriz” dedi.

Yeni yönetmelikle ilgili gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın gerek Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının bulunduğunu hatırlatan Başkan Ak, “Henüz bu konuda tam bir netlik yok. Yeni yönetmelikle ilgili istişarenin yapıldığı mütevazı bir toplantının ev sahipliğini üstleniyoruz. Büyükşehir Belediyemiz eğer bir öncülük yaparsa inşallah bunun devamının yapılmasında da fayda olduğunu düşünüyorum. Umarım bu toplantıdan güzel bir netice alınır. Herkesin kafasındaki sorular tam olarak gitmeyebilir ama başlangıç anlamında önemli konulardaki sorular cevaplanabilir” diye konuştu.

GÖRÜŞ VE UYGULAMADA BİRLİK ÖNEMLİ
Yönetmelik konusunda belediyelerin beraber hareket etmesi gerektiğini dile getiren Başkan Ak, “Ortak çalışırsak vatandaşların, “Altındağ veya Kazan bunu böyle yapmış. Siz niye yapmıyorsunuz?” gibi sorularına muhatap olmayız, yani aslında esas vurgulanması gereken bu. Çünkü vatandaş ne duyarsa ona inanmaya başlıyor ve bunlar bize yansımıyor. Ayrıca vatandaş bize gelerek birçok konuda teknik cevap istiyor. Dolayısıyla bu konuda kendi aranızda bir görüş birlikteliğinin ve bunun da ötesinde uygulamada birliğin sağlanması lazım” mesajlarını verdi. Başkan Ak, ayrıntılı içeriği göz önüne alındığında her belediyeyi ilgilendiren bir yönetmelikle karşı karşıya olduklarının görüleceğini kaydederken, toplantının hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA