10| Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali Başladı

Konya'da 22-30 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 10| Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali başladı. Festivalin ilk gününde, Hintli sanatçı Zakir Hüseyin sahne aldı.

Konya Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nce, Mevlana'nın doğumunun 806. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 10| Konya Uluslararası Mistik Müzik Festivali'nin açılışı, Mevlana Kültür Merkezi'nde törenle gerçekleştirildi.

Konya Valisi Muammer Erol, törende, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Konyalılar, Hz. Mevlana'nın birinci dereceden mirasçıları olarak, bu mirasçılığın yüklediği manevi sorumluluğun gereklerini hakkıyla yerine getirme adına birçok şey yapmaya çalışıyor. İnşallah yapılmak istenenler, istenildiği gibi tezahür eder" diye konuştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise 10| yılını kutladıkları festivalin Türkiye sınırlarını aştığını söyledi.

Mevlana'nın Konya'da artık hem doğumu hem kente gelişi hem de vuslat yıl dönümüyle anıldığını belirten Akyürek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan da 10 yıldır düzenlenen festivale, bugüne kadar 41 ülkeden 86 grup, 500 üzerinde de sanatçının katıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından, Hintli sanatçı Zakir Hüseyin sahne aldı.

Festivalin açılış törenine, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı ile çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Kaynak: AA