Osmaniye'de Hijyen ve Gıda Güvenilirliği Eğitimi

Hijyen ve gıda güvenirliliği eğitimine katılan 407 kursiyere sertifika verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İbrahim Sağlam, özel bir kolejin toplantı salonundaki etkinlikte, okullardaki yemekhane, kantin, kafeterya, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde çalışan 407 kişiye hijyen ve gıda güvenirliliği eğitimi verildiğini söyledi.

Eğitim programının Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yapıldığını ifade eden Sağlam, şunları kaydetti:

"Eğitimlerde gıda mevzuatı, gıda güvenilirliği, insan sağlığının korunması, personel hijyeni, özel gıda hijyeni konularında gıda mühendisleri, veteriner hekimler ve halk sağlığı uzmanları tararından bilgiler verildi.

Bu eğitimlerimize bazı öğretmen ve idarecilerimiz de katıldı.

Kantin, yemekhane ve çay ocaklarının tetkikleri, bu eğitimleri almış öğretmen veya personel tarafından hazırlanmış denetim formu kullanılarak gerçekleştirilecek. Düzenlenen raporlar müdürlüğümüze gönderilecek, değerlendirilen raporlarda uygunsuzluk varsa resmi kontrol tekrarlanarak işletme yeniden denetlenecek ve ilgili yaptırımlar uygulanacak."

AK Parti Osmaniye Milletvekili Suat Önal da öğrencilerin sağlıklı beslenmesinin ve hijyen kurallarına uyulmasının önemli olduğunu anımsattı.

Sağlıklı nesil yetiştirilmesi için herkese görev düştüğünü ifade eden Önal, "Öğrencilerimizin sağlığı için okullarda çalışan kardeşlerimizin duyarlı olması kaçınılmaz. Evde nasıl kendi çocuğumuzun sağlığı hakkında dikkatli ve titiz isek okullarda da aynı hassasiyeti göstermek zorundayız. Bu eğitimin önemli olduğunu düşünüyorum, katılımcılara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ali Çağlar, Milli Eğitim Müdürü Kadir Kılıç, Halk Sağlığı Müdürü Alper Latif Boz, İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Sait Kıraç, kursiyerlere sertifikalarını verdi.

Kaynak: AA