Yunanistan Başbakanı Samaras'tan Altın Şafak Açıklaması

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras, aşırı sağcı Altın Şafak Partisi üyesi tarafından bir gencin öldürülmesini şiddetle kınayarak, "Hükümet, Nazi torunlarının toplumsal hayatı zehirlemelerine, cinayet işlemelerine ve terör estirmelerine izin vermeyecektir" dedi.

Samaras, televizyonda yaptığı konuşmada, "Ülke olarak kritik bir dönemden geçiyoruz. Zaman, iç çekişme ve gerginlik zamanı değildir" ifadesini kullanarak, her türlü siyasi anlaşmazlığın demokratik yollarla çözülebileceğini belirtti.

Başbakan Samaras, sözlerine şöyle devam etti:

"Sorunlar ne kışkırtıcı tartışmalarla ne de her nereden gelirse gelsin şiddetle çözülür. Bizi içeride bölen ve Yunanistan dışında rencide eden kanla ise hiç çözülmez. Her Yunanlının nefretle kınadığı Pavlos Fissas'ın insanlık dışı cinayetinde olduğu gibi. Yunan halkının fedakarlıklarındaki yokuşun sona ermesi için mücadele veriyorum ve sonuna kadar mücadele edeceğim. Demokrasi, demokrasi düşmanlarının hayal ettiğinden daha güçlüdür."

Yunanistan'ın başkenti Atina'nın Keratsini semtinde dün sabaha karşı Altın Şafak partisinin bir üyesi, antifaşist kimliğiyle rap dünyasında tanınan Pavlos Fissas'ı kalbinden bıçaklayarak öldürmüştü.

Fissas'ın cenaze törenine binlerce kişi katılırken, ülke genelinde Altın Şafak aleyhine gösteriler düzenlendi.

Kaynak: AA