Köylere 5 Milyon Liralık İlave Ödenek

Kırsal kesimi kalkındırmayı amaçlayan Köylerin Alt Yapısının Desteklenmesi Projesi'ne 2013 yılı için 5 milyon lira ilave ödenek eklendi. Ek ödenek ile 31 ilçenin içme, sulama suları projeleri ile köy yolları yapılacak.

Yüksek Planlama Kurulu'nun 9 Eylül'de aldığı karar ile KÖYDES kapsamında 2013 yılı ek ödeneği çıkarıldı. Konya İl Özel İdaresi hesaplarına 5 milyon liralık ilave ödenek aktarıldı. Ek ödenekle birlikte Konya'nın 2013 yılı KÖYDES ödeneği toplam 13 milyon 582 bin liraya yükseldi.

Konya Valisi Muammer Erol başkanlığında 31 ilçe kaymakamı, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz'dan oluşan İl Tahsisat Komisyonu, ek ödeneğin harcanmasının planlanması amacıyla İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda, İl Özel İdaresi ve kaymakamlıkların ilçelerdeki içme suları, kilitli parke taşı ve malzeme alımını kapsayan köy yolları yapımı, sulama ve ortak alım proje teklifleri değerlendirilerek, bütçelendirildi.

Ek ödenek ile 109 adet köy yolu projesi, 17 adet içme suyu projesi 1 adet de kanalizasyon çalışmasının yapılacağı bildirildi.

Kaynak: AA