Aile ve Sosyal Pilitakalar Bakanı Şahin: 'Yıllarca Bu Topraklara Fitne Ektiler'

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “On yıllardır bu topraklara fitne ektiler.

Aile ve Sosyal Pilitakalar Bakanı Şahin: 'Yıllarca Bu Topraklara Fitne Ektiler'
On yıllarca bu topraklarda şiddetten terörden beslendiler. Bu topraklar, bu insanlar çok bedel ödedi” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Bingöl’e gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bir dizi ziyaret ve açılışlara katıldı.

Bingöl Valiliği’ni ziyaret ettikten sonra Bingöl Belediye Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakanlar, Bingöl’de çalışmalar hakkında belediye Başkanı Serdar Atalay’dan brifing aldı.

Burada yaptığı konuşmasında Bingöl’de geçmiş dönemlerde hizmetlerin yapılmadığına vurgu yapan Bakan Şahin, “Bakanımız Cevdet Yılmaz’ın liderliğinde, Başkanım ve Meclis Üyelerimizin gayretleriyle bizde gördüğümüz kadarıyla şehir bir şantiyeye dönüşmüş durumda. 10 yıl önce bu hizmetler yapılmış olsaydı, şuanda Bingöl çok daha farklı bir durumda olacaktı. Onun için bizim dönemimizde bu açığı çok hızlı bir şekilde kapatıp şehir yarışlarında Bingöl’ü hak ettiği noktada ileriye taşımamız gerekiyor” dedi.

Daha sonra Kültür merkezinde AK Parti Kadın Kolları tarafından organize edilen yemeğe katılan Bakanlar Fatma Şahin ve Cevdet Yılmaz, AnadoluJet çocuk tiyatrosu tarafından sergilenen “Lamba’nın Sihri Hazerfen’in Fikri” adlı oyunu da izledikten sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bingöl İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evlerinin resmi açılış programına katıldı.

Saygı duruşu ve folklor gösterisiyle başlayan açılışta bir konuşma yapan Bakan Şahin, herkesin hayal planlamasında evlatlarının olduğunu söyledi.

Şahin, ”Bugün Bingöl’deyiz. Bingöllümüze yakışır bir şekilde ve kısa bir sürede çok iyi bir şekilde yapılmış bir tesisle beraberiz. Tesisin içindekiler çok daha kıymetli evlatlarımız çocuklarımız, geleceğimiz, hedeflerimiz yarınlarımız hayallerimiz ideallerimiz makamımız mevkiimiz ne olursa olsun herkesin hayal planlamasında en önemli şey evlatlarıdır. Evlatlarıyla ilgili koyduğu hedeflerdir” dedi.

"14 BİN EVLADIMIZ VAR"
Herkesin idealinde ülkesine, vatanına, milletine hayırlı bir evlat yetiştirme gayesi olduğunu kaydeden Şahin, “Evlatlarıyla ilgili bu millete bu ülkeye vatana millete hayırlı evlat yetiştirme idealidir. Bizde böyle büyük bir aileyiz. 14 bin evladımız var. Ve ben her yerde söylüyorum büyük bir onurla şerefle söylüyorum bu evlatlarımızın her geçen gün her noktadan kendini geliştirmesini kendini güçlendirmesini bilgili donanımlı dirençli bir şekilde yarınlara hazırlanmasını çok önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Sevgi evlerinin muhabbetle, şefkatle güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Şahin, konuşmasında şunları söyledi,”Bütün gayretimizle bütün ekibimizle bunun mücadelesi içerisindeyiz. Kolay değil seçtiğimiz yol zor bir yol ama zorları başaran ekibin parçasıyız. o yüzden her bir çocuğumuzu geleceğe hazırlıyoruz, kendi evladımız için ne istiyorsak bütün çocuklarımız içinde aynı hedefi koyuyoruz. çocuklarımızın buna inanmasını çok önemsiyoruz.On yıllardır bu topraklara fitne ektiler. On yıllarca bu topraklarda şiddetten terörden beslendiler. Bu topraklar bu insanlar çok bedel ödedi.

Her şeye rağmen dimdik ayakta durdular. Devletine milletine bağlılığı bir şekilde direnç gösterdiler”
BAKAN YILMAZ: "AİLEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"
Programda bir konuşma yapan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise aileye çok önem verdiklerini söyledi.

Son dönemlerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kurulmasıyla birlikte bu alana yönelik hizmetlerde adeta bir devrim yaşandığını ifade eden Bakan Yılmaz,” Geçmişte hiçbir şekilde hayal dahi edilemeyecek hizmetler birer, birer gerçekleştiriliyor. Biz aileyi çok önemsiyoruz. Bütün sosyal hizmetlerimizi de aile odaklı bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Şunun farkındayız bakın ben 2 sene yurt dışında okumuş yaşamız bir kişi olarak söylüyorum. Ekonominiz geriye gidebilir tekrar düzeltirsiniz. Fiziki varlıklarınız tahrip olur yenisini yaparsınız. İşte duvarlarda boyalar eskir yeniden boyarsınız fakat Allah muhafaza aile yapımız bozulursa, dağılırsa bunu geriye toparlamak mümkün değil” dedi.

"LAF DEĞİL, HİZMET YAPTIK"
Geçmişte kendilerine sosyal demokrat diyen, solcu diyen bazı kesimlerin sadece edebiyat yaptığını beyan eden Bakan Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü,” Ama son 10 yıllık dönemde biz laf yapmadık hizmet yaptık. Sosyal alanda eğitiminden sağlığında, Sosyal güvenliğinden sosyal hizmetlerine adeta devrim niteliğinde dönüşümler sağladık. Buna da devam edeceğiz. Ekonomimiz büyüdükçe, pastamız ekmeğimiz büyüdükçe bunu daha adil paylaşacağız. Eskiden faize giden ranta giden lüzumsuz alanlara giden kaynaklar milletimize hizmet olarak gidecek. Gitmeye devam edecek”
Yapılan konuşmaların ardından sevgi evlerini gezen Bakanlar, yapılan ziyaret ve temasların ardından Havayoluyla Bingöl’den Ankara’ya hareket ettiler.
Kaynak: İHA