Vali Karaloğlu: 'Besob Sanayi Sitesi Büyük Bir Yatırım'

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kestel ilçesinde yapılacak olan BESOB Büyük Sanayi Sitesinin Bursa için büyük bir yatırım olduğunu söyledi.

Vali Karaloğlu: 'Besob Sanayi Sitesi Büyük Bir Yatırım'
Bursa Esnaf ve Sanatkarla Odası (BESOB) ziyaretinde oda başkanları ile bir araya gelen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, BESOB Başkanı Arif Tak’dan Kestel Çataltepe’de inşaatı devam eden Büyük Sanayi Sitesi olmak üzere yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kestel’deki sanayi sitesinin Bursa için büyük bir yatırım olduğunu belirten Karaloğlu, ancak kent içerisindeki esnafın inşaat tamamlandıktan sonra oraya geçmesinin daha önemli olduğunu söyledi.

Diğer illerdeki tecrübesini aktaran Karaloğlu, "İnşaat bittikten sonra esnaf sanayi sitesine geçmiyor. Çarşıdaki dükkanını çalıştırmaya devam ediyor. Sanayi sitesindeki dükkanını ise kiraya veriyor. Bizim buradaki en büyük sınavımız o zaman olacak. Herkesin oraya geçmesini sağlamalıyız” dedi.

BESOB Başkanı Arif Tak ise, temeli atılacak olan projenin, sadece Bursa’nın değil bütün Türkiye’nin projesi olduğunu söyledi.

Bursa’daki esnaf ve sanatkarlara layık bir eser kazandırmak için bir süredir yoğun bir tempo ile çalıştıklarını kaydeden Tak, "Esnaf sanayi sitesine geçmezse elektriğini keseriz" diyerek göndermede bulundu.
Kaynak: İHA