Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Felçli Sinem'e Umut Oldu

MUĞLA - Marmaris'te 9 yıl önce otomobilin çarpması sonucu felç olan 13 yaşındaki Sinem Tayfur, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun talimatı üzerine tedavi edilmek için Ankara'ya nakledildi.

İki ay önceki Marmaris ziyareti sırasında Müezzinoğlu'nun yanına giden Sinem'in inşaat ustası babası Ersin Tayfur, kızının sağlığına kavuşması için yardım istedi. Bunun üzerine vücudunun hiçbir yerini oynatamayan felçli kızı evinde ziyaret eden Müezzinoğlu, tedavisi için ne gerekiyorsa yapılması için talimat verdi. Bir süre önce Ersin Tayfur'u arayan bakanlık yetkilileri, Sinem'in Ankara'ya götürülerek burada tedavi ettirileceğini bildirdi.

Ailenin gerekli hazırlıkları yapmasının ardından Tayfur ailesinin Kemeraltı Mahallesi'ndeki evine gelen sağlık görevlileri, Ankara'daki Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakletmek üzere Sinem'i ambulansa alarak ilçeden ayrıldı.

Ersin Tayfur, gazetecilere yaptığı açıklamada, doktorların kızının ameliyat olması gerektiğini ancak ameliyatın riskli olduğunu anlattıklarını söyledi.

Bunun üzerine Marmaris'e gelen Bakan Müezzinoğlu'nun yanına giderek bundan önce bakanlıklarının verdiği destek için teşekkür ettiğini ve yardım istediğini belirten Tayfur, "Çok yoğun olduğu için sadece söylediklerimi not ettirerek programına devam edeceğini sanıyordum ancak 'Sinem'i gidip görelim' dedi ve beni arabasına bindirdi. Bu bizim için büyük bir sürpriz oldu. Eve gelerek kızımızın sağlık durumu hakkında bilgi aldı, gereğini yapılması için talimat verdi" dedi.

Sinem'in hayatının geri kalanını daha iyi şekilde sürdürebilmesi için yeni bir umut doğduğunu dile getiren Tayfur, kızlarına sahip çıktığı için Sağlık Bakanı, Başbakan ve devlete teşekkür etti.

Nakil sırasında aileyi yalnız bırakmayan AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete ise Sağlık Bakanının Marmaris ziyaretinin çok kısıtlı bir zaman diliminde gerçekleştiğini, hatta yapımı tamamlanan bir hastanenin açılışını bile gerçekleştiremediğini anlattı.

Babanın, kızının tedavisinde Sağlık Bakanlığının gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür etmek üzere Bakan Müezzinoğlu'nun yanına gittiğini belirten Mete, şöyle devam etti:

"O konuşma sırasında Bakanımız, 'Keşke çocuğu da görebilseydik' dedi.

Bakanımızın Sinem'in yatağa bağlı şekilde yaşadığından haberi yoktu. Ersin Bey, kızının durumunu anlatınca 'O zaman gidip evinde ziyaret edelim' dedi.

Tamamen program dışı bir hareketti. Biz de bir insan olarak Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyoruz."

Atatürk Caddesi'nde 9 yıl önce 4 yaşındayken bir otomobilin çarpması sonucu vücudunun farklı yerlerindeki çok sayıda kemik kırılan ve felç olan Sinem, beyninde oluşan hasar nedeniyle de konuşma yetisini kaybetmişti.

Kızlarının tedavisi için evini ve arsalarını satan aile maddi sıkıntıya düşünce Sağlık Bakanlığından yardım istemişti. İki yıl önce Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle Marmaris Devlet Hastanesinden alınan Sinem, İzmir'deki Dr. Behçet Uz Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir süre tedavi görmüştü.

Kaynak: AA