Pazaryeri ve Gölpazarı'nda Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Başladı

Bilecik'in Pazaryeri ve Gölpazarı ilçelerinde yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Bilecik'in Pazaryeri İlçesinde 2013-2014 eğitim ve öğretim yılı ve İmam Hatip Ortaokulu açılış töreni yapıldı.

Pazaryeri İlk ve Orta Okulu ve Pazaryeri İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İlçe Kaymakam Vekili Bekir Çelik, yeni eğitim öğretim sezonunda öğrencilere başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ederek, "İlçemizde yeni gelişmeler var. Bugün, İki yeni okulun açılışını yapıyoruz. Ben bu yıl öğretmen ve öğrencilerimizden büyük başarılar bekliyorum. Eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapıldı. Öğretmen ve velilerimize büyük işler düşüyor. Kontrolsüz güç güç değildir, çocuklarımızı denetim altında tutmamız, onların eğitim ve gelişiminde çok yararlı olacağı kanaatindeyim. Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimize hayırlı görevler, öğrencilerimize de iyi bir eğitim yılı diliyorum" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilcan ise 2013-2014 eğitim öğretim yılına Pazaryeri ilçesinde bin 800 öğrenciye, 150 öğretmen ile eğitim-öğretim hizmeti vereceklerini dile getirerek, "Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı'nın sayesinde bu yıl öğretmen açısından hiç bir eksiğimiz yok. Tüm öğretmen ve öğrencilerimize başarılı bir yıl diliyorum. İmam Hatip Ortaokulu'nun hayata geçirilmesinde emeği ve yardımı geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Okul müdürü İslam Özkul da "Bugün ilçemizde İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi okullarının açılışını yapmanın gururunu ve iki hapisaneyi de kapatmanın sevincini yaşıyoruz. İlk emri 'Oku' diye başlayan bir dinin mensupları olarak eğitim ve öğretime büyük önem vermemiz gerekir. 2013-2014 öğretim yılı tüm öğrencilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin şiir okuması ve halkoyunlarının ardından okula maddi ve manevi destek verenlere plaketleri verildi.

İlçe Müftüsü Ramazan Kara'nın yaptırdığı duanın ardından İmam Hatip Ortaokulu'nun açılışı yapıldı. İkramların ardından protokol Pazaryeri Sağlık Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.

Bu yıl ilk öğrencilerini ağırlayan İmam Hatip Ortaokulu'nda 54, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Hemşirelik Bölümü'nde 60 öğrencinin eğitime başladığı bildirildi.

Törene İlçe Kaymakam Vekili Bekir Çelik, Garnizon Komutanı İsmail Erdin, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Pazaryeri Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Pazaryeri Emniyet Amir vekili Ufuk Karabudak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı.

-Gölpazarı'nda tören

Gölpazarı ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Gazimihal İlk ve Orta Okulu'nda devam etti.

Kaymakam Menderes Topçuoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Yazıcı, Şube Müdürü Mustafa Vahit Arslan, okul müdürleri ve velilerin katıldığı törende konuşma yapan Okul Müdürü Ergün Yakar, "İnsan olarak en önemli özelliğimiz akıl ve zekamızdır. Ancak akıl ve zekamızı geliştirmek, daha çok bilgi daha çok görgü kazanmamız için okul bizim vazgeçilmez bir kaynağımızdır" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere ve ailelerine eğitimin önemine dair tavsiyeler veren Yakar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sevgili çocuklar, sizler eğer topluma, ailenize hatta dünyaya yararlı bir birey olmak istiyorsanız okulunuza sahip çıkın. Düzenli çalışın, hiç unutmayın ki, başarılı olmanın yolu, düzenli ve disiplinli çalışmaktan geçer. Saygı değer anne ve babalar, eğitim ve öğretim bütün insanları için vazgeçilmez bir gerekliliktir. Eğitim ve öğretimde başarıya ulaşmak için ise belli kurallara uymak ve bu kurallar içerisinde ne istediğimizi bilmek çok önemlidir. Evde çocuklarınızla iyi ilişkiler içerisinde olunuz, çocuklara sorunlarınızı emirlerle değil, konuşarak çözümleyiniz. Çocuklarınıza söz hakkı veriniz, yaptırımlar ılımlı ve eğitici olsun"

Gazimihal Gazimihal İlk ve Orta Okulu öğrencileri tarafından şiirlerin okunmasının ardından 8. sınıf öğrencileri, 1. sınıf öğrencilerinin ellerinden tutarak sınıflarına kadar götürdü. İlçede temel eğitim ve orta öğretimi kapsamında bin 199 öğrenci ile 85 öğretmenin ders başı yaptığı bildirildi.

Kaynak: AA