Göreme'de Japon Turistlerin Saldırıya Uğraması

Nevşehir'in Göreme ilçesindeki Zemi Vadisi'nde F.U. isimli kişinin bıçaklı saldırısı sonucu ağır yaralanan ve Nevşehir Dr. İ. Şevki Atasagun Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Japon turist Mai Temaratsui, hastanede Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi.

Öğle saatlerinde hastaneye gelen Cumhuriyet Savcısı, bıçaklı saldırı sonucu arkadaşı ölen kendisi de ağır yaralanan Japon turist Teramatsui'den olayla ilgili bilgi aldı. Yaralı Japon turistin verdiği ifadenin, olayla ilgili açılan dava için çok önemli olduğu kaydedildi.

Bu arada, yaralı Japon turist Teramatsui'nin sağlık durumunun iyiye gittiği, ailesinin talebi üzerine, ambulans uçakla ülkesine gönderilmesi için çalışma yapıldığı öğrenildi. Teramatsui'nin Japonya'da tedavisinin devam edeceği hastanenin ayarlanması, uçak ambulansla ilgili uluslararası prosedürlerin yerine getirilmesi gibi konuların aşılmasının ardından, yaralı turistin ülkesine gönderileceği bildirildi.

Bu işlemlerin birkaç gün alabileceğini belirten yetkililer, yaralı turistin göğsünde tüp bulunduğunu, bu tüpün burada çıkarılması halinde en az 1 hafta daha Teramatsui'nin Nevşehir'de kalması gerektiğini, ancak ayağa kalkabilen yaralının, tüple birlikte, ambulans uçakla ülkesine gidebileceğini ifade ettiler.
Kaynak: İHA