Serdar Kadakal, Paşabahçe Mezarlığında Defnedildi

İSTANBUL - İş yerinde önceki gün hayatını kaybeden Serdar Kadakal, Erenköy Tüccarbaşı Böcekli Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından, Paşabahçe'deki aile mezarlığına defnedildi.

Kadakal'ın yakınları ve arkadaşları öğle saatinden önce cenaze namazının kılınacağı camiye gelirken, Kadakal'ın ölümüne ilişkin internette yayın yapan bazı medya organlarına tepki gösterildi. Kadakal'ın ölüm nedeninin henüz netlik kazanmadığını aktaran arkadaşları, biber gazının sebep olarak gösterilmesinin provokasyon amaçlı olduğunu ve asıl ölüm sebebinin otopsi raporunda belli olacağını kaydetti.

Cenaze namazı öncesi gazetecilere açıklama yapan Kadakal'ın kardeşi Sibel Karacan, "Dün ağzımızdan çıkmadığı halde ağzımızdan çıkmış gibi şeyler yazıldı. Tekzip için bilgi verdiğim halde kimse tekzipleri yayınlamadı. Biz, kesinlikle şundan veya bundan oldu diye birşey demiyoruz. Hiçbir yeri suçlamıyoruz, hiç kimse hakkında otopsi raporları çıkmadan, elimizde kesin kanıt olmadan böyle bir şeyin altına imza atmak istemiyoruz" dedi.

Karacan, kardeşinin hastaneye götürüldüğünde vefat etmiş olduğunu aktararak, Şifa Hastanesi'nin, yaşından dolayı kardeşinin ölümünü şüpheli bulduğuna vurgu yaptı. Kardeşinin kalp pili olmadığını belirten Karacan, Serdar Kadakal'ın 1996'da kalp kapaklarından ameliyat olduğunu söyledi.

Karacan, kardeşinin rahatsızlığı nedeniyle ilaç kullandığını anlatarak, birkaç gün ilaçlarını kullanmamasının ölüme neden olmayacağını ifade etti.

Kadakal'ın daha önce kalp krizi geçirmediği bilgisini de vererek, avukatlarını baro aracılığıyla tanıdıklarını ve avukatın herhangi bir yönlendirmede bulunmadığını söyledi.

-Slogan atmak isteyenlere tepki gösterildi

Kadakal'ın cenazesi, namazın ardından cenaze aracına taşınırken, bu esnada slogan atmak isteyenlere tepki gösterildi. Hayattayken motosiklet merakı olduğu bilinen Kadakal'ın motorsikleti de caminin önüne getirildi.

Kadakal'ın eşi Gülay Kadakal, taziyeleri cenazenin yanında kabul ederek, tabuta Kadakal'ın motosikletiyle çektirdiği fotoğrafı iliştirildi. Serdar Kadakal'ın cenazesi, Erenköy Tüccarbaşı Böcekli Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Paşabahçe'deki aile mezarlığına defnedilirken, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da cenaze namazında saf tuttu.

Kaynak: AA