Gümüşhane'de Toplu Temel Atma ve Açılış Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye'de son 10 yılda "muhteşem" bir dönüşüm yaşandığını belirterek, "IMF'nin memurlarının her gelişinde sanki devlet başkanı gibi karşılanması, bütün isteklerini dikta ettirmesi, sonra giderken attıkları hava insanların yüreğinde sızı meydana getirirdi. IMF'ye olan borcumuzu ödedikten sonra artık o sızıdan kurtulduk, artık başımız dik borcumuz yok. Şimdi IMF Türkiye'den borç istiyor" dedi.

Bakan Eroğlu, Zafer Meydanı'nda düzenlenen temel atma ve açılış töreninde yaptığı konuşmada, kent için toplam maliyeti 259 milyon lira olan 39 dev tesisin müjdesiyle geldiklerini bildirdi.

AK Parti hükümetleri olarak her zaman ilkleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Eroğlu, şunları söyledi:

"İlk defa toplu temel atma törenlerini biz yaptık. Yıldırım hızıyla paradan 6 sıfır atıldı, bu durum bizi dışarda boynumuzun eğik olmasından kurtardı. IMF'nin memurlarının her gelişinde sanki devlet başkanı gibi karşılanması, bütün isteklerini dikta ettirmesi, sonra giderken attıkları hava insanların yüreğinde sızı meydana getirirdi. IMF'ye olan borcumuzu ödedikten sonra artık o sızıdan kurtulduk, artık başımız dik borcumuz yok. Şimdi IMF Türkiye'den borç istiyor. Ulaşımda, sağllıkta ve diğer tüm bakanlıklarda adeta hükümetimiz destan yazıyor. Hükümetimizden önce toplanan vergilerin yüzde 86'sı faize gidiyordu, artık faiz lobisine giden para yok."

Eroğlu, dünyada 2001-2002 yılllarında kriz yokken Türkiye'de ekonomik kriz çıktığını belirterek, "O zamanki hükümet kredi bile bulamıyordu. 22 banka battı. O bankalarda milyarlarca dolar gitti, ah o para şimde bizde olsaydı ne yatırımlar yapardık. Merkez Bankası'nın kasası boşalmıştı şimdi ise kasamız dolu. Türkiye son 10 yılda muhteşem bir dönüşüm yaşadı" ifadelerini kullandı.

Gümüşhane'de 550 dönümlük alanda 130 bin kuşburnu fidanı dikileceğini de söyleyen Eroğlu, ayrıca bakanlık olarak Gümüşhane'ye yatırımlarının aralıksız devam edeceğini kaydetti.

-Bakan Bayraktar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da yapılan yatırımların kalkınmanın, gelişmenin göstergesi olduğuna dikkati çekerek, bu yatırımların refah düzeyini ilerletmek ve geliştirmek büyük önem taşıdığını vurguladı.

Yatırımların devam etmesi için de istikrarın şart olduğuna işaret eden Bayraktar, "Siyaseti, politikayı öne alan bir iktidar değiliz, hizmeti öne alan siyaset yapıyoruz. Biz vatandaşa hizmet etmeyi amaç edindik. Bu, bayrak ve vatan meselesidir. Eskiden nasıldı bugün nasıl, bunun çok iyi anlatılması lazım. Eskiden vilayatlerde çöp dağları vardı, kanalizasyonlar çalışmıyordu, şimdi ise tüm Türkiye'de modern tesisler yapılarak bu sorunlar giderildi, giderilmeye devam ediliyor" diye konuştu.

Türkiye'nin çok daha fazla gelişeceğini anlatan Bayraktar, "Milletimiz, gayretimizi, azmimizi görüyor. Muhalefet de bize yol göstersin, fikirlerini söylesin. Belden aşağı vurmakla politika, siyaset olmaz" dedi.

Konuşmaların ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından yaptırılan ve toplam maliyeti 90 milyon lira olan, bazıları tamamlanan bazılarının da temeli atılan 13 tesis için toplu temel atma ve açılış gerçekleştirildi.

Törene, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA