Karşıyaka’nın Sanatla 8. Buluşma Noktası Açılıyor

Karşıyaka’da “hizmet şöleni” devam ediyor.

Karşıyaka’nın Sanatla 8. Buluşma Noktası Açılıyor
Karşıyaka Belediyesi, Eylül ayında arka arkaya gerçekleştirdiği açılışların 3.sünü 17 Eylül’de yapacak. 2013 yılı içindeki 12. Büyük açılış töreniyle, Karşıyaka’ya 9 yıl içinde yapılan 8. Kültür Merkezi hizmete girmiş olacak. 17 Eylül’de açılacak Çarşı Kültür Merkezi’nin kurdelesini ise, CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin kesecek.
Karşıyaka Çarşısı’nda, eski Belediye Binası yerine yapılan ”Çarşı Kültür Merkezi” 17 Eylül Salı Günü, saat 17.00’de gerçekleştirilecek törenle hizmete girecek. Karşıyaka için çizdikleri “Kültür Kenti” vizyonunu Kültür Merkezleri ile geliştirdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “9 yıl içinde, kentin her noktasını sanatla buluşturduk. Kültür merkezleri bu buluşmanın en önemli adresi oldu. Kentin farklı noktalarında bu buluşmayı gerçekleştirdik. Yaptığımız merkezlerden 3’ü bugün Bayraklı İlçesi’nde kaldı. Cumhuriyet, Zübeyde Hanım, Yalı, Bahçelievler, Şemikler Mahallelerimizdeki kültür ve sanat merkezlerimiz bugün yoğun ilgi görüyor. Merkezdeki eksikliği de, Çarşı’da, eski binamızın yerine yaptırdığımız, yeni merkezle gidermiş olacağız” dedi.

Mayıs ayında temelini attıkları Yeni Girne Konser Salonu’nun da yapımının devam ettiğine dikkat çeken Başkan Durak, “Onun açılışını da 2014 yılının başında planlıyoruz” diye ekledi.

17 Eylül’de açılışı yapılacak olan Karşıyaka Çarşı Kültür Merkezi’nde 170 seyirci kapasiteli çok amaçlı bir sahne bulunuyor. 1350 metre kare kapalı alana sahip merkezde, ayrıca 122 metre karelik sergi salonu, idareciler ve sosyal amaçlı ofisler de yeralıyor.
Kaynak: İHA