Hiçyılmaz'dan Kırtasiye Alışverişi Uyarısı

KAYSERİ - Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci ve velilerini kırtasiye alışverişinde dikkatli olmaları noktasında uyardı.

Okulların açılmasıyla piyasaya çok sayıda Çin malı ve korsan ürünlerin sürüldüğünü bu noktada da esnafın büyük sıkıntı yaşadığını belirten Hiçyılmaz, şöyle devam etti:

"Okulların açılmasının yaklaşmasıyla birlikte bazı sektörlerde canlılık yaşandı. Bu canlanmaya rağmen ne yazık ki üyelerimiz, satışların kazanç getirmediğinden şikayet etmekte, bunun da en büyük sorumlusunun piyasada çok fazla yer alan, Çin malı, korsan ve TSE standartlarına uygun olmayan ürünler olduğunu bize iletmektedirler. Özellikle kırtasiye ürünlerinde bu sıkıntının çokça yaşandığını biliyoruz. Oysa ki bu tür standart dışı ürünler, çocukların sağlığını olumsuz etkilediği kadar, kalitesiz olmaları sebebiyle de fazla uzun ömürlü olmamaktadır. Tüketicilerimizin alışverişlerinde Çin malı ve korsan olmayan, TSE standartlarına uygun olan ürünler tercih etmeleri her zaman avantajlarına olacaktır. İş ahlakına güvendiğimiz üyelerimizin de satışlarında bu hususa özellikle dikkat edeceklerine olan inancımız tamdır. Bu vesileyle, öğrencilerimize ve öğretmenlerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyor, hayırlı olmasını temenni ediyoruz."

Kaynak: AA