Tika'dan, Bişkek Sosyal Üniversitesine Destek

BİŞKEK - Türk İşbirliği ve Koordiansyon Ajansı , Kırgızistan'da 12 bin öğrencisi bulunan ve dünyanın 16 dilinde derslerin verildiği Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesine inşaat yapımı konusunda destekte bulundu.

TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğü, bir Türk yüklenici firma aracılığıyla, Bişkek Sosyal Üniversitesine ait ana binanın giriş kısmında polis kulübesi konulmasının yanısıra vestiyer bölümü ve konser salonunun sahne üzerindeki çatının tadilatını ve onarımını yaparak kullanıma açtı.

Tamamen yenilenen üniversite binası önünde düzenlenen açılış törene, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçi Katibi İlhan Atuş, üniversite yöneticileri, TİKA yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Yenilenen mekanları gezen yetkililer, daha sonra toplantı salonunda bir araya geldi. Türkiye'nin Bişkek Büyükelçi Katibi İlhan Atuş, burada yaptığı konuşmada, TİKA'nın dost ve kardeş ülke Kırgızistan'daki çalışmalarına değinerek, "TİKA'nın, ülkede 2010 yılında yaşanan acı olayların ardından yardımlarında ivme olmuştur" dedi.

Atuş, Kırgızistan'da yapılan TİKA yardımlarının hayli arttığına dikkat çekerek, TİKA tarafından Oş eyaletinde bir okul inşaa edildiği ve Bişkek'te bir hastanenin yapımının planlandığını anımsattı.

BGU Rektörü Prof. Dr. Abdılda Musayev da Kırgızistan ile Türkiye'nin ilişkilerinin çok iyi düzeyde olduğunu vurgulayarak, Türkiye ve halkının, Kırgızistan'ın en zor günlerinde daima yanında olduğunu belirtti.

Musayev, en faydalı yatırımın bilime yapılan yatırımın olduğunu belirterek, "Bilim ve ilim, devletin ileriye gitmesi için onun motorudur" dedi.

Türkiye, ülkemizde Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesini yanısıra Uluslararası Sebat Eğitim Kurumunu kurarak, böylece ülkeyi ileride yönetecek gençlerin altyapısının hazırlanmasında büyük rol oynadığına dikkati çeken Musayev, TİKA yetkililerine verdiği destekten dolayı kendi ve üniversite yöneticileri adına teşekkür etti.

Kaynak: AA