Ahmet Atakan'ın otopsi raporu ortaya çıktı
Hatay'da dün düzenlenen eylemler sırasında hayatını kaybeden Ahmet Atakan'ın otopsi raporu ortaya çıktı. Raporda "Yüksekten düşmeye bağlı omurilikten kırık, iç organlarında parçalanma var" ifadeleri kullanıldı.

Ahmet Atakan'ın arkadaşları, 'kafasına gaz kapsülü geldi' derken, polis ise 'binadan düştü' açıklaması yaptı. Bu tartışmalar sürerken, ilk otopsi raporu da belli oldu.
Atakan'ın cenazesi Antakya Devlet Hastanesi'nden sabah saatlerinde alınarak otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.
Buradaki işlemlerinin ardından cenaze, defnedilmek üzere yakınları tarafından Hatay'a götürüldü.
ÖN RAPOR BELLİ OLDU
Cenazeyi alan Atakan'ın amcası Nevzat Atakan, Adli Tıp Kurumu raporunu gazetecilerle paylaştı.
Raporda, ölümün 'künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kemiği kırıklarıyla, omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği' belirtildi.
Nevzat Atakan, detaylı raporun ise önümüzdeki günlerde çıkacağı ifade edildi.
BAŞSAVCI: ATEŞLİ SİLAH BULGUSU YOK
Yazılı açıklama yapan Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını ifade etti.
Bölgedeki kamera kayıtlarının incelendiğini belirten Başsavcı Tezcan, görgü tanıklarının da dinlendiğini dile getirdi.
Tezcan, Adli Tıp'tan alınan ilk bilgilere göre, Ahmet Atakan'ın vücudunda “ateşli silah veya delici kesici alet yaralanmasına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanılmadığının tespit edildiğini” kaydetti.
EMNİYET: MÜDAHALE YOK, YÜKSEKTEN DÜŞTÜ
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada ise şunlar kaydedildi:
'Kamuoyuna yansıyan polis kamerası görüntülerinde de şahsın yüksekten düştüğü anda ve öncesinde polis araçlarından saldırıda bulunanlara yönelik herhangi bir müdahale olmadığı ses ve görüntü incelemelerinden anlaşılmaktadır.
Adalet Bakanlığı yetkililerine dayanılarak verilen ilk otopsi sonuçlarından 'ölümün künt genel beden travmasına bağlı etraf ve kafatası kırıklarıyla birlikte omurilik kopması, beyin kanaması ve iç organ yaralanmasından gelişen iç kanama sonucu meydana geldiği' ifade edilmektedir.
İlk otopsi sonuçları bulgularına göre şahsın yüksekten düşme sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği değerlendirilmektedir.'
Bilgi, belge ve görüntülerin yetkili makamlara iletildiği belirtilen açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın olayı incelemesi için müfettiş görevlendirildiği bildirildi.
HATAY'DA DÜN GECE NELER OLDU?
ODTÜ arazisinden geçecek yolda ağaçların söküleceği gerekçesi ve “savaşa hayır” yürüyüşü nedeniyle eylem yapmak isteyen bir grup, akşam saatlerinde Uğur Mumcu Alanı'nda toplandı.
Ellerinde pankartlar taşıyan grup, çeşitli sloganlar atarak Armutlu Mahallesi'ne kadar yürüdü.
Buradan Gündüz Caddesi'ne yürümek isteyen gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.
Müdahalenin ardından ara sokaklara kaçan grup, çöp kutularını yakarak yola barikatlar kurdu.
KALBİ YENİDEN ÇALIŞTIRILDI AMA…
Olaylar sırasında ağır yaralanan 22 yaşındaki Ahmet Atakan, önce Akdeniz Hastanesi'ne kaldırıldı.
Daha sonra Antalya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Atakan'ın kalbi durdu. Yeniden hayata döndürülen Atakan'ın kalbi ikinci kez durdu.
22 yaşındaki genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Olayın ardından Antakya Devlet Hastanesi önünde toplanan Atakan'ın yakınları sinir krizi geçirdi.
Hastane önünde toplanan vatandaşlar, polise tepki gösterdi. Polise şişe atılmasının ardından, gruba yönelik biber gazlı müdahale geldi.
Müdahaleyle birlikte dağılan grup, yeniden toplanarak Armutlu Mahallesi'ne geçti. Gruptakiler bir süre daha burada eylem yaptı.

‘KAFASINDAN DARBE ALDI'
Öte yandan, 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın ölüm nedeninin belirlenmesi için çalışma başlatıldı.
Yakınları ve arkadaşları, Atakan'ın başına isabet eden gaz kapsülü nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.
Olayın ardından hastaneye giden CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl de, Ahmet Atakan'ın başında darbe izi olduğunu ifade etti.

POLİS İDDİASI: ÇATIDAN DÜŞTÜ
Polis ise Ahmet Atakan'ın 3 katlı bir binanın çatısındaki güneş enerjisi panelini atmak isterken dengesini kaybedip düştüğünü bildirdi.
Konuyla ilgili internet sitesinden açıklama yapan Hatay Valiliği, şu ifadeleri kullandı:
'Saat 00.57 sıralarında Gündüz Caddesi üzerinde devriye gezen güvenlik birimini tarafından 1 kişinin binadan yola düştüğü anonsu yapılması üzerine derhal 112 Acil Servis ile görüşülerek bir ambulans gönderilmiştir.
Ancak olay yerinde bulunan şahıslar yaralıyı kendi imkanları ile hastaneye götürmek istemiş, sonrasında yaralı olarak Antakya Devlet Hastanesi'ne getirilen Ahmet Atakan isimli vatandaşımız, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir.'

OLAY YERİNDE İNCELEME
Gündüz Caddesi'ne giden jandarma ekipleri, olay yerinde incelemelerde bulundu.
Olaya ilişkin delil toplayan ekipler, Ahmet Atakan'ın ölümüyle ilgili görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu.

Bu arada, inceleme sırasında bir grup sloganlar atarak Ahmet Atakan'ın ölüm nedeninin bir an önce aydınlatılmasını istedi.
HATAY'IN ÜÇÜNCÜ KAYBI
Hatay'da düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında 22 yaşındaki Abdullah Cömert hayatını kaybetmişti.
Hataylı olan 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ise Eskişehir'de düzenlenen Gezi Parkı eylemleri sırasında aralarında polislerin de bulunduğu bir grubun sopalı saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.
