Miraç Camisi’nin Kız Öğrencilerinden “kadir Gecesi” Konulu Program

Çukurova Müftülüğü'ne bağlı Miraç Camii Kız Kur’an Kursu'nun yaz öğrencileri, camilerinde mahalle sakinleri ve velilerine Kadir gecesi konulu bir program sundular.

Miraç Camisi’nin Kız Öğrencilerinden “kadir Gecesi” Konulu Program
Program da öğrendikleri Kur’an-ı Kerim, hadisler, ilahilerle, “Kadir Gecesi” konulu şiir ve metinleri heyecanla okumaları ailelerine ve cemaate duygulu anlar yaşattı. Program yapılan hatim duasıyla son buldu.

Kurs öğreticisi ve öğrencileri Beyazevler de bulunan okuma salonuna kitap bağışında da bulundular. Kur’an-ı Kerim, ilmihal, kaynak dini kitaplar ve ansiklopedilerden oluşan hediyelerinin bölge halkına faydalı olması dileğinde bulundular.

Dönemin başında balon ve çiçeklerle karşılanan öğrenciler, kursta sabah Kur’an ve dini bilgiler dersi öğleden sonra da drama eğitimi dersi aldılar.

Cuma günü 2. dönem sonu olması dolayısıyla katılım belgesi alma sevinci yaşayan öğrenciler hediye alıp vermenin Peygamber sünneti olduğunu öğrenerek Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı dolayısıyla birbirlerine hediyeler aldılar.

Kurs Öğreticisi Emine Yürekli, kurslarına olan yoğun ilgiden memnuniyetlerini belirterek yaptıkları sosyal faaliyetlerin artarak devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA