Kurtalan'da Yeşil Alanın Özelleştirilmesine Tepki

SİİRT - Kurtalan Belediye Başkanı Necat Yılmaz yeşil alanın özelleştirilmesine tepki gösterdi.

Yılmaz, Devlet Demir Yolları'na ait yeşil alanın Özelleştirme İdaresi'ne devrinin yapıldığını, kararın kendilerine tebliğ edildiğini belirtti.

Özelleştirme İdaresi'ne devri yapılan Atatürk Parkı'nın 60 dönümlük bölümünde bulunan yüzlerce ağacın kesilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydeden Yılmaz, Kurtalan halkının bu karara tepki göstermesi gerektiğini ifade etti.

Atatürk Parkı'nın Kurtalan'ın oksijen deposu ve kalbi olduğunu ifade eden Yılmaz şöyle konuştu:

"İlçemizin tek dinlenme ve mesire alanı söz konusu parka yönelik alınan betonlaşma kararını kabul edilebilir değildir. Kurtalan'da yaşayan insanlar olarak Kurtalan tek yeşil olan parkta betonlaşmaya izin vermeyeceğiz. Bu konuda Kurtalan'da bulunan tüm kesimlerin karara karşı çıkması gerekiyor. Ortalama 60 yaşında olan yüzlerce ağacın kesilerek alanın imara açılmasına seyirci kalacak değiliz.Buradan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyorum. Kurtalan'ın akciğerlerinin sökülmesine seyirci kalmayın. Kararın bir an önce geri alınması ve bu parkın koruma altına alınarak halkın hizmetine tekrar açılmasını istiyoruz"

Kaynak: AA