Ak Parti’li Kuvvet Erim; “işi Ehline Verin”

Nazilli’de bağlı İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, yerel seçimler öncesinde Nazillilere seslenerek ‘İşi ehline verin’ çağrısında bulundu.

Ak Parti’li Kuvvet Erim; “işi Ehline Verin”
Beydağlarının zirvesinden İsabeyli’ye taşınacak kaynak sularını en sağlıklı şekilde beldeye ulaştıracak olan 18 kilometrelik isale hattının açılışında konuşan İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, Nazilli’nin kaybedecek zamanının kalmadığını belirterek, “Unutmamamız gereken bir konu var. İşi ehline vereceksin. Yetkiyi ehil kişilere verin ki, Sayın Başbakanımızın Büyükşehir Kanunu ile sağladığı imkanlar boşa gitmesin, çarçur olmasın. 2023 vizyonu için hatta 2071 vizyonu için yatırıma dönüşsün. Modern, çağdaş şehirlerimiz ve köylerimiz olsun. Gelin işsizliğin köküne kibrit suyu dökelim. Büyükşehir yasası ile Belediyeler tarım ve tarıma dayalı sanayi tesisleri kurabilecek. Kısacası bölgelerin kalkınması için ne gerekiyorsa yapabilecek. Bazı arkadaşlarımız, ‘Kuvvet Başkan kendisini tarif ediyor’ diye düşünebilir. Benim olup olmamam önemli değil, yeter ki; Sayın Başbakanımızın izinde yürüyecek, onunla aynı çizgide hareket edecek biri olsun. Zaman kaybetmeden, çıkan yasaların hakkını verecek bir arkadaşımız olsun. Biz de ona yardım edelim’’ şeklinde konuştu.

Türkiye’de belediyecilik anlayışının 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde başladığını kaydeden Kuvvet Erim, büyükşehir yasasının vatandaşa hak ettiği hizmetleri sunacağını, bu yasanın ayrıcahızlı, etkin, verimli ve ekonomik bir yapılanmayı da beraberinde getireceğini belirtti.

Söz konusu yasa ile Aydın’ın şehir merkezinde hangi hizmetler veriliyor ise, ilçe ve köylerde de aynısının olacağının altını çizen Erim, “Büyükşehirde ne varsa aydının genelinde de aynısı olacak. Benim İsabeylim’de, benim Çobanlar Köyümde aynısı olacak. Alt ve üst yapıda, tarıma dayalı sanayileşmede, ulaşımda, kültür ve turizmde, düzenli şehirleşmede, istihdamda, eğitimde, sporda, kısacası çağdaş yaşamın gerekleri ne ise hepsi olacak” dedi.

İsabeyli’de iki dönemdir belediye başkanlığı yaptığını hatırlatan Bekir Kuvvet Erim, ‘’Arkadaşlarımızla birlikte hükümetimizin, teşkilatlarımızın ve milletvekillerimizin desteği ile seçim vaatlerimizin kat kat üstüne çıkarak, İsabeyli’nin tarihinde görülmemiş yatırım ve hizmetlere el attık. İçme suyu şebeke değişimi ve ilave 700 tonluk su deposu inşaatının ihalesi 19 Haziran’da yapıldı. Ağustos sonuna doğru imalatı başlayacak. Proje bedeli 3 milyon 250 bin TL. Fatih Sultan Mehmet Caddesi ve Atatürk Bulvarı parke döşeme işi 1. Etap ihalesi 12 Ağustos’ta Toplam proje bedeli bin 500 TL. 2006 yılından bu yana uğraştığımız, İsabeyli göleti projesinin ihalesi 30 Ağustos’ta DSİ tarafından yapılacak, Proje bedeli 15 milyon TL. 26 Ağustos’taİstiklal Mahallemizde arsası belediyemiz tarafından temin edilen 6 derslikli Ana Okulu ihalesi Milli Eğitim tarafından yapılacak. Doğalgaz ana hat çalışmaları son aşamada, doğalgaz şirketi ile görüşmelerimiz, devam ediyor, en azından doğalgaz ana hattının inşaatını önümüzdeki günlerde yol çalışmaları bitmeden yaptıracağız. Son olarak ta İsabeyli’mizde 500 kişilik ek yurt binası yapılması için Yurt-Kur Genel Müdürü ve ADÜ yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucu geçen hafta içinde ADÜ senatosu arsa tahsisi için olur verdi. 2014/2015 eğitim dönemine kadar KYK yurdumuzun kapasitesi bine çıkacak. Açılışını Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu ve Aydın milletvekilleri Ali GültekinKılınç, Semiha Öyüş ile İl Başkanı Sadık Atay’ın yanı sıra çok sayıda partili ve vatandaşında katılımıyla gerçekleştirilen isale hattı hakkında da bilgi veren İsabeyli Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim, proje hakkında şunları aktardı. ‘’İsale hattı; bulunduğumuz yerden 18 kilometre mesafede, 1650 metre irtifada yani deniz seviyesinden 1650metre yükseklikte bulunan belediyemize ait kaynak suyu pınarlarından çıkan suyu taşıyacaktır.

Önceki isale hattı altışar metrelik contalı PVC borulardan ve 13 adet maslaktan oluşmakta idi. Bu sistem gerek contalardan bitki köklerinin ve çeşitli partiküllerin suya teması ve maslaklarda suyun havuzlara boşalıp tekrar boruya girmesinden dolayı da her nekadar hepafilitreli havalandırma ve sineklik kullansak ta kirlenmeye sebep oluyordu. Az sonra hizmete alacağımız, sistem de ise sıfır kirlenme olacak. Zira en son teknoloji ile özel olarak, üretilmiş polietilen malzemeden (PE 100) diye adlandırılan tamamen eksiz her üç yüz metrede bir füzyon kaynaklı olarak döşenmiştir. Ayrıca kapalı sistem olması için; 13 adet maslak yerine 13 adet basınç düşürücü vana kullanılmıştır. Maliyetine gelince; İhale için tahmini muhammen bedel bir milyon liranın üzerinde. Biz 175 000 liraya bir ekskavatör, 125 bin TL’ye bir bekoloader, bir de 5 bin 500 TL’ye alın kaynak makinası aldık. Füzyon kaynak makinesi ve bir bekoloaderimiz önceden vardı. Borular, basınç düşürücüler ve diğer yardımcı malzemeler 220 bin TL akaryakıt, personel vb giderler de 230 bin TL tuttu. Toplamda 755 bin 500 TL harcadık. Ancak 305 bin 500 TL değerinde iki adet iş makinası ve alın kaynak makinası demirbaş olarak, vatandaşımızın hizmetinde’’ ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA