Mersin'de Bildiri Dağıtan 15 Kişi Gözaltına Alındı

İçel'de Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından organize edilen ve daha henüz izin verilmeyen 1 Eylül Barış Mitingi'nin bildirisini dağıtan 15 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir grup SDP'li genç, 1 Eylül Pazar Günü BDP tarafından organize edilen ancak daha henüz izin verilmeyen 1 Eylül Barış Mitingi'nin bildirisini kent merkezinde dağıttı.

Hastane Caddesi üzerinde bildirilerini dağıttıkları sırada gençlerden şüphelenen vatandaşlar durumu polise bildirdi. Bunun üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edilerek gençlerin ne dağıttığına bakıldı. Gençlerin izinsiz bir mitingin bildirisini dağıttığını tespit eden polis ekipleri, GBT sorgusu için gençlerden kimlik istedi. Gençler polisin bu isteğini 'üzerimizde kimlik yok' diye geri çevirdi. Bunun üzerine İçel Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu'na göre daha henüz izin verilmeyen bir mitinge vatandaşları çağırmalarından dolayı 2'si bayan 15 genci gözaltına alarak, Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü.
Kaynak: İHA