Düzce’de Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni Yapıldı

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gençlerin yaz aylarını verimli bir şekilde değerlendirmesi için açılan ücretsiz yaz spor okulu kapanış töreni gerçekleştirildi.

Düzce’de Yaz Spor Okulları Kapanış Töreni Yapıldı
Yaz spor okuluna katılan çocuklara başarı belgesi takdim edildi.
Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaz spor okuluna özel gösterilerle kapanış töreni yapıldı. Yaz spor okulu kapanış törenine geniş katlımla yapıldı. 18 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştirilen kapanış töreninde konuşan Düzce Valisi Ali İhsan Su, “Son 2 yılda Düzce’de spor alanında birçok yatırımın yapıldığını sizler görüyorsunuz. Özellikle tesisleşme alanında yapılan atılım ile sporcu sayısının paralellik göstermesi, önceliklerimizi belirliyor. 18 Temmuz Stadyumunun yeniden yapılması, ilçeler dahil tüm salonların yenilenmesi, Kalıcı Konutlar bölgemizde 2500 kişilik spor salonu ve yüzme havuzunun yapılması, tüm ilçelere sentetik çim saha yapılması gibi yatırımların sonunda Düzce’de her çocuğumuzun, her gencimizin spor yapmasını hedefliyoruz. Hatta bizlerin de en azından yürüyüş yaparak hem destek hem de örnek olmamız gerekiyor. Aldığım verilere göre Düzce son iki yılda büyük aşama kaydederek, 11 bin 832 lisanslı sporcu ile 2012-2013 yılında sporcu sayısını arttıran en başarılı il oldu. Daha önce birçok branşta faaliyet gösteren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, şu anda 17 spor branşında Düzceli gençlerimize hizmet veriyor. Onların sporcu olarak yaşamaları, spora gönül vermeleri ve ülkemize başarılar kazandırmasına olanak sağlıyor. Spor branşının arttırılmasında ve sporcu sayısının yükseltilmesinde en önemli dayanak noktalarından biri de Yaz Spor Okullarıdır. Devletin tüm imkanları ile daha önce sınırlı olan yaz spor okulu branş sayısı 2012 senesinde 14 iken 2013 senesinde 17’ye çıkarılmış, 2012 yılında bin 300 olan sporcu sayısı 2013 yılında ise toplamda 4 bin 700 sayısına ulaşmıştır. Düzce’nin tarım alanı bir şehir olduğunu ve yaz aylarında gençlerimizin fındık tarlalarında ailelerine yardım ettiklerini düşünürsek bu rakamlara ulaşmak gerçekten büyük başarıdır. İlimizde her branşta spor dalının yüksek rakamlarla genç ve çocuklarımız tarafından yapıldığını görmek öncelikle bizleri memnun ediyor ve yapılan yatırımların karşılığının alındığını gösteriyor. Bizim en büyük ve önemli yatırımımız gençlerimize ve çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Onların spora olan ilgisi yaz okulları ile başlayacak, okul sporları ile perçinlenecek ve kulüp müsabakaları ile devam edecek. Yaz okullarında çocuklarının geleceklerine ve fiziksel, ruhsal gelişimlerine destek veren velilerimize de teşekkür ediyorum. Yaz spor okullarının kapanışını yapmamıza rağmen ailelerimiz unutmamalıdır ki Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz 12 ay boyunca spor faaliyetlerine devam ediyor. Çocuklarımız burada aldıkları temel eğitimi kış boyunca da alacaktır. İnşallah önümüzdeki yıl, yaz okullarının kapanışından çok, açılışında daha çok gencimiz spor yapmak için devletimizin salonlarını, stadyumlarını dolduracaktır. 7’den 70’ herkesi spor yapsın sloganıyla tüm Düzcelileri spor yapmaya davet ediyor ve sporcularımızın gözlerinden öpüyorum” dedi.

Düzce Valisi Ali İhsan Su, daha sonra minik sporcularla sohbet ederek onlara başarı belgelerini takdim etti.

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yaz spor okulları kapanış töreni, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Düzce Üniversitesinin ortaklaşa hazırladığı ve Yetenek Sizsiniz TV programında ikinci olan Cimcime Jimnastik Grubu’nun gösteri ile devam etti. Düzce Romen Dans Grubu da kapanış törenine renk kattı.

Vali Su, daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Faruk Şiran ile birlikte antrenörleri tek tek tebrik etti.
Kaynak: İHA