Engelli Sporcuların Uçma Hayali Ölüdeniz'de Gerçek Oldu

MUĞLA - Omurilik felçlisi iki engelli sporcu, uçma hayallerini Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayarak gerçekleştirdi.

Bakırköy Belediyesinin engelliler için düzenlediği yaz kampına katılan 34 yaşındaki Güven Kaya ile 33 yaşındaki Kerim Keküç, uçma hayallerini Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özcan Bilir ile paylaştı. Yaz kampı kapsamında Ölüdeniz'e gelen engelli sporcular, iki yıldır planladıkları yamaç paraşütüyle uçma hayallerini gerçekleştirme fırsatı buldu.

Atlayış sırasında neler yapmaları gerektiğini öğrenmek için Babadağ'a çıkan engelli gençler, cesaretlerini toplayıp atlayışlarını gerçekleştirdi. Eftelya Yamaç Paraşütü pilotları eşliğinde bin 700 pistinden atlayış yapan Kaya ve Keküç, yaklaşık 30 dakika gökyüzünde gezdikten sonra Belcekız Plajı'ndaki yamaç paraşütü pistine iniş yaptı.

Engelli sporcu Güven Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçirdiği iş kazası sonucu 15 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu söyledi.

Engelli olduktan sonra hayata küsmediğini ve her fırsatta engelleri aşacak işlerle uğraştığını kaydeden Kaya, maraton ve dalış gibi spor etkinlikleri ile tiyatroyla ilgilendiğini belirtti.

Kaya, belediye tarafından düzenlenen engelliler yaz kampı kapsamında Ölüdeniz'e geldiğini ve iki yıldır planladığı yamaç paraşütüyle açma hayalini gerçekleştirdiğini ifade etti.

-"Engelliler de uçabiliyor"

Yamaç paraşütüyle atlayış yaparak engellilerinde engelleri aşabildiğini herkese gösterdiklerini anlatan Kaya, "Engelliler de uçabiliyor, hiçbir sıkıntı yok. Tekerlekli sandalyem olmadan bir yere gidebilmek, sandalyem olmadan özgürce hareket edebilmek beni çok mutlu etti" dedi.

Herkesin engellilerin farkına varması ve gereken hassasiyeti göstermesini isteyen Kaya, kendisi gibi engelli bireylere de korkmamaları ve evlerinden dışarı çıkmaları çağrısında bulundu.

Kerim Keküç ise küçük yaşta geçirdiği çocuk felci sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu ancak yaşamdan hiçbir zaman kopmadığını söyledi.

Basketbolla ilgilendiğini, uzun zamandır da uçma hayali kurduğunu dile getiren Keküç, "Tekerlekli sandalye olmadan atlayacağımız için biraz endişeliydik ancak kısa sürede bu endişemiz yok oldu. Gökyüzünde kuşlar kadar özgürdük. Uçmak en büyük hayalimdi, gerçek oldu. Bize bu desteği veren Bakırköy Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özcan Bilir de 6 yıldır engelli ve yoksul ailelerin çocuklarına yönelik yaz kampları düzenlediklerini bildirdi. Güven ve Kerim'in Türkiye'deki engellilerin sorunlarına dikkati çekmek, duyarlılık oluşturmak ve uçma hayallerini gerçekleştirmek için yamaç paraşütüyle atladıklarını anlatan Bilir, Kaya ve Keküç'ün gösterdikleri cesaretin, Türkiye'deki diğer engellilerin sorunlarının gündeme gelmesine vesile olmasını diledi.

Kaynak: AA