Toyota Türkiye Ceo'su Bozkurt'un Açıklaması

ANTALYA - Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, Toyota'nın 2014 yılında Türkiye genelinde 50 bin adetlik satış yapmayı hedeflediğini bildirdi.

Toyota'nın 58'inci plazası Antalya'da hizmete girdi. Toyota Plaza Esay'ın açılışı nedeniyle düzenlenen törene Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO'su Ali Haydar Bozkurt, bazı Antalya milletvekilleri, belediye başkanları ve iş adamları katıldı.

Açılış töreninde konuşan Bozkurt, 2013 yılının Toyota için yeniliklerin hızlanarak devam ettiği bir yıl olduğunu belirterek, "Gelişmiş dinamikleri ve yüksek teknoloji ekipmanlarıyla neredeyse tamamen yeniden tasarlanan ürünlerimizle, Toyota Plaza Esay da bu güçlenmemizde önemli bir rol oynayacaktır" dedi.

Toyota olarak hızlı büyümeyi değil, kaliteli büyümeyi hedeflediklerini anlatan Bozkurt, Antalya pazarının Türkiye pazar payının biraz daha altında seyrettiğini, şehre ikinci bayiliğin açılmasıyla satışların Türkiye ortalamasının üzerine çıkmasını beklediklerini söyledi.

Şirketin 2014 yılı hedefleriyle ilgili de bilgi veren Bozkurt, "Önümüzdeki yıl Türkiye genelinde 50 bin adetlik satış yapmayı hedefliyoruz. Bu sayı ile binek otomobil pazarında yüzde 6,5-7 arasında bir pazara ulaşabileceğimizi tahmin ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA