Dansöz Tartışması Cinayetine 7 Yıl 6 Ay Hapis Cezası

Körfez Yarımca’da bir eğlence mekanında bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili tutuksuz yargılanan şahıs, 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılınca polis tarafından gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre 2005 yılında Körfez Yarımca Atalar Mahallesi’nde bir eğlence mekanına giden Nihat D. ve eniştesi Nurettin E., sahne alan dansöz yüzünden aynı mekandaki Sadettin Ç. ile kavga etmiş, çıkan kavgada Sadettin Ç. aldığı kurşunla hayatını kaybederken, akrabası Nevzat Ç. de yaralanmıştı. Olaydan sonra Nurettin E. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Nihat D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Kocaeli 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada Nihat D., "cinayete yardım ve yataklık" suçlaması ile 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararın onanmasının ardından aranmaya başlanan Nihat D., Körfez ilçesi Tuğrul Caddesi üzerinde Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. İşlemleri tamamlanan Nihat D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA