1.türkiye Çocuk ve Medya Kongresi İstanbulda Gerçekleştirilecek

14-15 Kasım 2013’te İstanbul’da gerçekleşirilecek kongrenin ana konuları koruyucu, yetkilendirici ve çocuk haklarına dayalı içerik geliştirici medya olarak belirlendi.

Kongre’de Türkiye’den 33, yurt dışından 24 bildiri sunulacak. Oturumlarda çocuk ve medya odaklı 4 yeni araştırmanın sonuçları açıklanacak, oturum programları ve atölye çalışmaları düzenlenecek. Kongre’de ayrıca I. Türkiye Çocuk ve Medya Stratejisi müzakere edilecek ve sonuçlandırılacak.

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Çocuk Vakfı, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu iş birliğinde, Prof. Dr. Halûk Yavuzer’in kongre başkanlığında, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın himayelerinde 14-15 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenecek I. Türkiye Çocuk ve Medya Kongresi’nde Türkiye’den 33, yurt dışından 24 bildiri sunumu, 4 oturum, 1 atölye çalışması yanında çocuk ve medya odaklı 4 yeni araştırmanın sunumu gerçekleşecek. Kongre, Çocuk ve Yetişkinlerin hazırlayacağı raporlarının Genel Kurul’da müzakeresi ile sonuçlanacak. Kongre’de, I. Türkiye Çocuk ve Medya Stratejisi ve Uygulama Planı 2014-2018 strateji belgesi müzakere edilerek sonuçlandırılacak.

Kongre’de ayrıca 9-18 yaş grubu çocuklar sözlü ve yazılı sunumlar yanında fotoğraf, film, karikatür, atölye çalışması ve posterle çocuk ve medya konusunda görüş açıklayacak ve Kongre Çocuk Delegesi olarak görev yapacaklar

Kaynak: İHA