Arızalanan Otobüs Tatil Dönüşünü Eziyete Çevirdi

İZMİR - Bayram için gittikleri Bodrum'dan İstanbul'a dönmeye çalışan tatilciler, arıza yapan otobüs nedeniyle zor anlar yaşadı.

Bodrum'dan İstanbul'a gitmek üzere yarım saat rötar ile 22.45'te hareket eden, bir firmaya ait çift katlı lüks otobüsün tekerleği, hareketten bir süre sonra patladı.

Yolcuların iddiasına göre, uzun süre patlayan lastikle giden ve bu nedenle giderek yana yatan otobüs, İzmir Bornova'da bulunan servise girdi.

Burada sıkıntılı bir bekleyiş yaşayan ve zaman zaman görevlilerle tartışan yolcular, kendilerine yeni bir otobüs gönderilmesini sağlayacak herhangi bir yetkiliye ulaşamamaktan şikayet ettiler.

Bayram yoğunluğu nedeniyle aracın bakımının yapılmadan hizmete sunulduğunu ifade eden yolcular, hareket anından itibaren araçtaki TV sisteminin ve klimanın bozuk olduğunu, ayrıca otobanda devrilme riskiyle karşı karşıya kalarak İzmir'e getirildiklerini iddia ettiler ve firmadan şikayetçi olacaklarını kaydettiler.

Bir süre sonra yolculara otobüsün tamir edildiği ve harekete hazır olduğu söylendi, ancak bu kez de yolcular kendilerine başta hidrolik sisteminde arıza olduğunun söylendiğini, aracın güvenli olmadığını belirterek, aynı araçla yola devam etmeyi reddetti.

Firma yetkililerine ulaşılamaması ve yeni bir aracın gönderilmemesi üzerine, yolcular 4 saatlik bekleyişin ardından, aynı araçla İstanbul'a hareket ettiler.

Kaynak: AA