Kazada Ölen Beş Kişi Yan Yana Toprağa Verildi

Korkuteli Elmalı Karayolunda dün meydana gelen kazada yaşamını yitiren aynı aileden 2’si çocuk 5 kişi, yan yana toprağa verildi.

Kazada Ölen Beş Kişi Yan Yana Toprağa Verildi
Antalya’da bayram ziyareti için gittikleri Elmalı ilçesinden dönüşte geçirdikleri trafik kazasında ölen Aziz Gale (57), eşi Asiye Gale (56), kızları Zeliha Dursun (33), torunları Tuğçe Dursun (6) ve Rana Gale (3) yan yana toprağa verildi.

Kazada ölenlerin cenazeleri, Antalya Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsinin ardından öğle saatlerinde morgdan alındı. Uncalı Büyükşehir Kent Mezarlığı’na getirilen cenazeler define hazırlanmasının ardından cenaze aracına konularak Aksu’nun Solak Mahallesi’ne getirildi.

Araçtan omuzlara alınan cenazeler mezarlık içine kurulan 5 masa üzerine sıralandı. Daha sonra sırasıyla cenaze namazları kılındı. Yine omuzlara alınan tabutlar, yan yana açılan mezarların yanına getirildi.

5 kişi için tüm mahalleli gözyaşı döktü.

Kazada, annesini, babasını, kızını, kız kardeşini ve yeğenini kaybeden Serkan Gale’nin güçlükle ayakta durduğu görüldü.

Yakınları tarafından teskin edilen Serkan Gale, kızının mezarına girip elleriyle çukuru temizledi. Daha sonra kızının cenazesini kucağına alan Gale, gözyaşları içinde küçük kızını toprağa verdi.
Servis şoförlüğü yapan Serkan Gale’nin çalıştığı için ailesiyle birlikte bayram ziyaretine gitmediği öğrenildi. Hastanede tedavisine devam edilen Esra Gale’nin yakınlarının ısrarı üzerine gittiği öğrenildi.

KALP KRİZİ GEÇİRDİ İDDİASI
Kazaya Gale ailesinin aracıyla çarpışan cip sürüsü Mustafa Falay (63)’ın direksiyon başında kalp krizi geçirmesinin neden olduğu öne sürüldü. Kazada Mustafa Falay ile birlikte eşi Hatice Falay (62) da yaşamını yitirmişti. Falay ve eşinin cenazeleri de yapılan otopsinin ardından Antalya’da defnedilmek üzere yakınları tarafından morgdan alındı.

KAZA
Kaza, dün saat 15.30 sıralarında Korkuteli-Elmalı karayolunun Beğiş Ovası mevkiinde meydana geldi. Elmalı istikametine seyir halinde olan Mustafa Falay yönetimindeki 07 FMJ 44 plakalı cip, karşı şeride geçerek Aziz Gale’nin kullandığı 07 KE 679 plakalı hafif ticari araç kafa kafaya çarpıştı. Bu sırada Elmalı yönünden gelen 07 ETN 37 plakalı otomobil hafif ticari araca arkadan çarptı. Kazada, hafif ticari araçta bulunan Aziz Gale, eşi Asiye Gale, kızları Zeliha Dursun ve torunları Tuğçe Dursun (6) yaşamını yitirdi. Rana Gale de kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.
Kazada yaralanan Esra Gale ile Tuba Dursun’un tedavileri Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sürüyor.

Kazada diğer cipte bulunan Mustafa Falay ile eşi Hatice Falay da hayatını kaybetmişti.
Kaynak: İHA