Başkent'te Fırıncıların Ateşle İmtihanı

Hava sıcaklıklarının 45 dereceye ulaştığı Başkent'te Ramazan ayı ile birlikte yoğunlaşan pide talebi nedeniyle özellikle fırın işçileri zor şartlar altında çalışıyor.

80 derece sıcak altında pide üretimi yapan fırın işçileri, "Ekmeğimizi ateşten çıkarıyoruz. Ramazan ve oruç işlerimizi daha da zorlaştırdı" dedi.

Özellikle Ramazan ayında pide yapmanın zorluklarını anlatan fırın işçileri orucun kendilerini pek etkilemediğini söylediler. Pide ustası Mehmet Diler, "Ramazan ayından çok memnunuz. Orucumuzu tutmaya devam ediyoruz, işimize rağmen. Ben şahsen sıcak nedeniyle zorlanmıyorum" diye konuştu.

"PİDE SICAK ÇIKAR, SICAK YENİR"
Fırın sahibi Dursun Ali Kesimal, "Ramazan ayı çok bereketli, havanın sıcak olmasına rağmen onun için yoğun çalışıyoruz. Pide sıcak çıkar, sıcak yenir. Mantığında bu var, doğrusu da bu. Onun için biz de işimizi ona göre ayarlıyoruz. Vatandaşı memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Gece-gündüz çalışıyoruz" diye konuştu.

Havaların sıcak olduğunu ancak fırınların daha da sıcak olduğunu söyleyen Kesimal, "Ancak bize sıcak değil. Ben dışarıda durmaktansa fırında durmayı tercih ediyorum. Burası bana oldukça serin geliyor" dedi

Kaynak: İHA