Uşak'ta Ramazan Davulcularına Eğitim Verildi

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından Ramazan'da davulculuk yapacak 59 kişiye eğitim verildi.

Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Yaşar, gazetecilere yaptığı açıklamada Ramazan'da kent merkezinde 59 kişinin davulculuk yapacağını söyledi.

Davulcuların vatandaşları rahatsız etmeden görevlerini yapması için eğitim verdiklerini ifade eden Yaşar, Ramazan davulcularının çalışma esasları ile ilgili davulcuları bilgilendirdiklerin dile getirdi.

Yaşar şunları söyledi:

"Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak davulcularımıza çalışma standardı oluşturmak için çaba veriyoruz. Her yıl yaptığımız bu çalışmayı bu yılda gerçekleştirdik. Davulcuların çalışmalarının daha iyi ve kaliteli olması için çalışma yönergesi oluşturduk. Bu yönergeye istinaden bir de çalışma talimatnamesi hazırladık. Teknolojinin gelişmesine paralel olarak artık vatandaşlarımız davulcular vasıtası ile sahura kalkmıyor. Biz geçmişten günümüze bu şekilde bir gelenek söz konusu olduğu için davulcularımızın olmasını istiyoruz. Davulculardan ricamız çalarken vatandaşlarımızı rahatsız edecek şekilde çalmamaları. Ayrıca kendilerine verdiğimiz kimlikleri de takmaları önemlidir. Tamamen bahşiş üzerine çalışan davulcularımız halkımızı incitmeden bu sistemi yürütmelidir, vatandaşlarımız da gördükleri sıkıntılı durumlar bizlere bildirmelidir"

Kaynak: AA