Mudanya'da Onarımı Tamamlanan Tahir Paşa Konağı, Yeniden Hizmete Girdi

BURSA - Kültür ve Turizm Bakanlığından Mudanya Belediyesine devredilen ve restore ettirilen Tahir Paşa Konağı, kent müzesi olarak yeniden hizmete açıldı.

Geçen yıla kadar kütüphane olarak kullanılan Tahir Paşa Konağı, 1985 yılında Kültür Bakanlığı'nca kamulaştırılarak Mudanya Belediyesine devredildi. Tahir Paşa'nın torunu iş adamı Agah Bursalı'nın desteğiyle restore edilen konak, kent müzesi niteliğiyle hizmet verecek.

Müzenin hizmete girmesi dolayısıyla düzenlenen törende konuşan AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Tahir Paşa Konağı'nın 1863 yılından beri çeşitli dönemlerde yaşam alanı olarak kullanıldığını söyledi.

Bu tarz binaların günümüz mimarisine uygun şekilde restore edilmesi, yeni kuşaklara kazandırılmasının önemli olduğunu vurgulayan Yalçın, "Bu yapıyı canlandıran başta Sayın Agah Bursalı'ya, Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk de Osmanlı döneminin çok önemli bir simgesi olan bu yapının kent müzesi olması için yapılan çalışmaların başarıyla sona erdiğini anlattı.

Binanın üst katının kent müzesi olduğunu kaydeden Aktürk, alt katlarının sergi salonu ve başkanlık makamı olarak kullanılacağını dile getirdi.

Bursalı ise şöyle konuştu:

"Bu bir arzu ve gönül işidir. İnsanlar güçlerinin yettiği kadar doğru işlere destek vermeli. Benzer hizmetlerle vatandaşlarımıza ve ülkeme faydalı olmaya çalıştım. Ömrüm oldukça bu tür çalışmalara destek vermeyi sürdüreceğim. Mudanyalıları ve Mudanya'yı çok seviyorum. İnşallah bu müze, Mudanya ve Mudanyalılara hayırlı olur."

Daha sonra, kurdele kesilerek bina gezildi.

Kaynak: AA