Çayeli Bakır İşletmeleri İle Maden İşçileri Sendikası Toplu İş Sözleşmesi İmzaladı

RİZE - Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ Genel Müdürü Iain Anderson, Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile yaptıkları toplu iş sözleşmesi müzakerelerinin mutabakatla sonuçlandığını söyledi.

Anderson, düzenlediği basın toplantısında, üç yılda bir yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin zorlu ama yapıcı geçtiğini belirterek, "Türkiye Maden İşçileri Sendikası ile yaptığımız toplu iş sözleşmesi müzakereleri mutabakatla sonuçlandı. Müzakereler sonucunda, ilk bir yıllık dönem için yüzde 6,46 olan enflasyon oranı karşısında yıllık kümülatif minimum yüzde 9,46, maksimum yüzde 13,2 oranında artış sağlanmıştır. Çalışanlarımızın çok büyük bir bölümü yüzde 13,2'lik kümülatif artış kapsamına alınmıştır. Takip eden dönemler için bütün çalışanlarımıza yıllık enflasyon artı yüzde 2 artış verilecektir'' dedi.

Müzakereler sonucunda öngördükleri oranların çok üzerinde artış yaptıklarını vurgulayan Anderson, şunları kaydetti:

"Bu artış her ne kadar firmamızı zorlasa da çalışanlarımızın gelirlerinin artmasından memnuniyet duyuyoruz. Çayeli Bakır İşletmeleri AŞ ile çalışanları aynı gemide yer almaktadır ve aynı yöne hareket etmektedir. Çalışanlarımızın memnuniyeti, bizim de memnuniyetimizdir. Şirket olarak bizler büyük fedakarlık gösterdik ancak samimiyetle söylemeliyim ki Türk Maden İş Sendikası da oldukça yapıcı bir tutum sergiledi. Bu vesileyle sendikamızın saygı değer temsilcilerine şükranlarımı sunmak istiyorum. Aynı şekilde, bu süreci sabırla takip eden işçilerimiz ile memur çalışanlarımıza gösterdikleri olgunluk ve sabır için de teşekkür etmek istiyorum.''

Anderson, sözleşmeden 340 işçinin yararlandığını ifade etti.

Kaynak: AA