Chp Ardahan Milletvekili Öğüt'ün Açıklaması

KARS - CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Ramazan ayında uygulanacak et fiyatlarına ilişkin, "Tüm aylarda Türkiye'yi beslemeye hazırız. Kars'ta, Ardahan'da ve bu bölgede olsun, Doğu Anadolu'da yüzde 50 daha ucuza et vermeye hazırız" dedi.

Öğüt, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Kars, Ardahan, Iğdır, Erzurum ve Ağrı başta olmak üzere diğer illerde havyancılıkla geçinen vatandaşlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Ramazan ayında vatandaşlara daha ucuz et yedirmek için kampanya başlattıklarını ifade eden Öğüt, şöyle devam etti:

"Tarım bakanı 15 gün önce Ramazanda halka daha ucuz et yedirmek için kıymada yüzde 4, kuşbaşında 2.2 oranında indirim yapacağını açıklamıştı. Kars'ta, Ardahan'da ve diğer illerde bulundum ve hayvan pazarlarını gezdim. Vatandaşlar bakanın açıklamalarını duyduktan sonra şunu söylediler. 'Bizim hayvan pazarında canlı ineğin kilosu 5 lira. Tosunun kilosu da 7 lira civarında. Bunun da karkası inek 10 liraya geliyor, tosun da 11 liraya geliyor. Bu ete dönüştüğü zaman 12-13 lirayı geçmiyor. Kasaplar da ise 25-30 lira arasında satılıyor.' Sayın tarım bakanı gelin Kars'ta, Ağrı'da, Erzurum'da, Ardahan'da ve Iğdır'da hayvan pazarlarını gezin. İneğin kilosu canlı 5 lira, karkası 10 lira, kasapta vatandaşa 12-13 liraya mal oluyor. Biz yüzde 50 indirim yapıyoruz. Siz yüzde 2.2 diyorsunuz, biz yüzde 50 indirim yapıyoruz. Tüm aylarda Türkiye'yi beslemeye hazırız. Kars'ta, Ardahan'da ve bu bölgede olsun, Doğu Anadolu'da yüzde 50 daha ucuza et vermeye hazırız."

Öğüt, etin karkasını 10 liradan verdiklerini ifade ederek, "Et Balık Kurumu işlesin bunu 13 liraya satsın, 14 liraya satsın, 15 liraya satsın, niye 30 liraya siz et yediriyorsunuz?' Et Balık Kurumu'nun depoları dolu, eti satmıyorsun, Ürdünlü Hicazi'nin veya ithalatçıların ithal eti satılsın diye... İthal et yemeyin, kaliteli, ucuz yayla malı eti yiyin" diye konuştu.

Kaynak: AA