Ehem’in Açtığı Kurslarla Yazında Okullar Cıvıl Cıvıl Oldu

Edremit okullar yazın, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) tarafından açılan yaz kursları ile renklendi.

Ehem’in Açtığı Kurslarla Yazında Okullar Cıvıl Cıvıl Oldu
‘Okullar Hayat Olsun Projesi’ kapsamında açılan yaz etkinlikleri kurslarında öğrencilerin, hem eğlenirken, hem öğrendiğine dikkat çeken EHEM Müdürü İsmail Damar açılan kursları ziyaret etti.

Damar, “Merkez olarak Tecvitli Kur’an-ı Kerim Okuma, Elifba, Keman, Bağlama, Gitar, İngilizce, Satranç, Yüzme, Resim, Taekwondo, Futbol, Voleybol, Basketbol, Kickboks, Masa Tenisi, Halk Oyunları gibi açılan 66 kursta bin 335 kursiyerimiz eğitim almaktadır. Öğrencilerimiz boş zamanlarını verimli bir şekilde geçirmeleri, eğlenirken öğrenmeleri, yeni dostluklar, arkadaşlar ve beceriler edinmeleri amacıyla yaz kurslarının öğrencilere en yakın nokta olan okullarımızda açılması velilerimiz tarafından büyük bir memnunlukla karşılandı. Okulların tatile girmesi ile birlikte 7 yaş ve üzeri öğrencilerimize yönelik kurslar hafta içi mesai saatleri içerisinde açılmış olup yaz boyu devam edecektir. Kurs etkinlikleri okullarımızın yanı sıra, Edremit İlçe Gençlik ve Spor Salonu ile yüzme kurslarımız ise Zeytinli Altınkum’ da bulunan Akçay Turban Otel & Tatil Köyü ile yapılan işbirliği doğrultusunda otelin yüzme havuzlarında gerçekleştiriliyor. Otel yönetimiyle yapılan işbirliği doğrultusunda kursiyerlerimiz sadece ulaşım ücreti ödeyecekler."dedi.

Otel genel müdürü Burhan Han ise, “Eğitim hizmetlerinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüzle işbirliği yaparak insanımızın, çocuklarımızın eğitimlerine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduk. Bu nedenle herhangi bir ücret istemedik” şeklinde konuştu.

Kursların, Göbelezoğlu Okulu, Mimar Sinan Okulu, Kadıköy Leman Akpınar Okulu, Şehit Hamdi Bey Okulu, Mehmet Akif Ersoy Okulu, Altınoluk Mustafa Erçetin Okulu, Necmi Şahin, Zeytinli Naim Süleymanoğlu Okulu, Edremit Anadolu Lisesi, Altınoluk Eğitim Kültür ve Öğrencilere Yardım Derneği, Anadolu Gençlik Temsilciliği, Kapalı Spor Salonu, Turban Otel, Eğitim Gönüllüleri Derneği, Nilüfer ve Bademli gibi öğrenci yurtlarında açıldığı bildirildi.

HEM YAZ KURSLARI KAPSAMINDA KUR’AN KURSLARIDA AÇTI
Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü (EHEM) okulların kapanmasıyla birlikte açtığı yaz kursları kapsamında öğrencilere yönelik 'Kur’an-ı Kerim (Elif-Ba) ve Tecvidli Kur’an Okuma' kursları da açtı. Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi, Edremit, Altınoluk ve Kadıköy’de Eğitim Kültür ve Öğrencilere Yardım Derneği ile işbirliği halinde öğrenci yurtlarında açılan 21 kursta yaklaşık 500 kursiyere eğitim veriliyor. Kurslarla ilgili ayrıntılı bilgiye EHEM’in,"www.edremithem.gov.tr" internet adresinden de temin edinilebileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA