Erdemir'de 24. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Anlaşmayla Neticelenmesi

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, partisinin Kdz.

Erdemir'de 24. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerinin Anlaşmayla Neticelenmesi
Ereğli ilçe teşkilatı tarafından düzenlenen iftara katılmak için geldiği Ereğli’de, Türk Metal Sendikası’nı ziyaret etti.
AK Parti Zonguldak milletvekilleri Köksal Toptan, Prof. Dr. Ercan Candan ile Özcan Ulupınar ve AK Parti MYK Üyesi Emine Çift, Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şubesi’ni ziyaret ederek Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ile görüştü.

Toptan, ERDEMİR ile Türk Metal Sendikası arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin olumlu neticelenmesinin kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Toptan burada yaptığı konuşmada, “Son yapılan toplu sözleşme nedeniyle sizleri kutlamak istiyorum. Baktığımız zaman Türkiye ortalamasının üzerinde çalışan arkadaşlarımıza imkanlar sağladınız. Bu, sektör için ve Ereğli için çok önemli. Elbette sendika açısından da önemli. İşverene de teşekkür etmek isterim. Onlar da çalışanın hakkını verme noktasında duyarlı davrandılar. Zaten işçiler arasında ücret ve sosyal denge sağlanmazsa o iş yerinde verim de olmaz. Biz son zamanlarda ERDEMİR’e iki ziyaret yaptık. O ziyaretlerde de bunları konuştuk. Bunların sözleşmeye yansıması bizim için ayrıca memnuniyet verici. İşçi arkadaşlarımız bu sözleşmeden sonra alacakları ücretlerle daha da rahat ederler. Elbette biz işçimizin çok daha fazla para almasını isteriz. İşçimiz ne kadar çok para alırsa Zonguldak’taki, Ereğli’deki esnaflarımız daha çok para kazanır. Bu anlamda biz işçiden yana tarafız. Ama ERDEMİR’e de Türkiye’nin göz bebeği olarak bakıyoruz. Onu korumak, kollamak, mümkünse daha fazla yatırım yapıp büyütmek, daha verimli hale getirmek bizim de arzumuzdur. ERDEMİR yöneticilerini de bu kararlılık içerisinde gördüğümüz için memnunuz. İnşallah bundan sonra çok daha verimli bir çalışma performansı gösterilecektir. Dışarıdan bu işleri takip eden hemşehriniz olarak bunlardan gurur duyuyoruz, memnuniyet duyuyoruz. Sizi tekrar tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” dedi.

Prof. Dr. Ercan Candan da konuşmasında, ERDEMİR ile Türk Metal Sendikası arasındaki sözleşmenin anlaşma ile noktalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Candan, “ERDEMİR’i çıkarttığınız zaman geriye bir şey kalmadığını göreceksiniz. Sendikanın greve gitmeden sorumlu davranarak bu işi sonlandırması en çok bizi mutlu etti. Çünkü ERDEMİR aynı zamanda bir dünya markası. Dünya gittikçe köy haline geliyor. Rekabet gittikçe kızışıyor. Gönül ister ki işçilerimize çok daha fazla zam verilsin ama bu arada gözbebeğimizi de korumak zorundayız. Eğer ERDEMİR çıkarsa geriye sıfır kalacağının da farkında olmamız gerekiyor. Ben işçi kardeşlerimi tebrik ediyorum. Başta sendikayı tebrik ediyorum tabii ki. ERDEMİR yöneticilerini de aynı şekilde tebrik ediyorum” şeklinde konuştu

Toplu sözleşme görüşmelerinin yasanın geç çıkmasından dolayı yaklaşık 11 ay geciktiğini ifade eden Türk Metal Sendikası Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ise, her konuşmasında toplu sözleşmeyi masada bitirmek istediklerini söylediklerini ve bu şekilde de sonuçlandığını söyledi.

Odabaş, yasal olarak devam eden süreçte alınması gereken kararları aldıklarını ancak ERDEMİR’in kendilerinin iş yeri olduğunu ve bacasının da tütmesi gerektiğini ifade etti.

ERDEMİR Yönetimi ile Türk Metal Sendikası Genel Başkanı'nın sözleşmenin masa başında bitmesi için yoğun çaba gösterdiklerini ve bu şekilde sonuçlanmasından kendilerinin de memnun olduğunu dile getirdi.

AK Parti Zonguldak milletvekilleri ile Türk Metal Sendikası yöneticileri açıklamalarının ardından bir süre daha basına kapalı olarak görüşme yaptı. Görüşmenin ardından milletvekilleri, AK Parti Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı tarafından Gülüç’teki Büyük Anadolu Otel’de verilen iftar yemeğine katıldı.

Kaynak: İHA