Manavgat Belediyesi Huzurevinin Temelini Atıldı

ANTALYA - Manavgat Belediyesi tarafından yaptırılacak huzurevinin temeli atıldı.

Mimar Sinan Mahallesi'ndeki temel atma törenine Kızılot Belediye Başkanı Mustafa Keçer, Oymapınar Belediye Başkanı Tevfik Güven, MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, CHP İlçe Başkanı Ahmet Öztürk, belediye meclis üyeleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten bir mektup, kırmızı bir şişe içerisine konularak huzurevinin ilk temel harcının atılacağı yere bırakıldı. Daha sonra Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, belediye başkanları, meclis üyeleri, oda başkanları, muhtarlar ve partililer ile butona basarak ilk temel harcını döktü.

Sözen, Manavgat'ın gelişmesine emek veren herkese teşekkür ederek "Bizlere toplum sevgisini, yaşadığı bölgeye hizmet etmeyi aşılayan, kıymetli büyüklerimizi unutmuyoruz. Bugünlere gelmemizde onların büyük katkıları var. Ulu önder Atatürk geçmişine, yaşlısına, emeklilerine sahip çıkmayan toplumlar asla mesafe kat edemez demiştir. Bizler de aynı duygular içindeyiz. Onların bizi sahiplenmeleri olmasa bugün burada olamazdık" dedi.

Huzurevinin bin 500 metrekare alanda yapılacağını ve bin 284 metrakare inşaat alanı olduğunu kaydeden Sözen, şöyle konuştu:

"21 odası olacak. 55 büyüğümüzü burada misafir edebileceğiz. Özel günlerde onların elini öpme sevgimizi ve bağlılığımızı paylaşma fırsatını yakalayacağız. Huzurevimizde yaşlıların bakım ve ihtiyacına yönelik olarak her türlü ayrıntı düşünüldü. Yaşlılarımızın kalacağı bütün odalarda banyo, tuvalet ve TV köşesi bulunacak. Her katta doktor odaları yer alacak. Kullanılacak olan ortak alanlarda ise lobi, hobi odası, kütüphane yer alacak. Bahçede yaşlılarımızın zamanlarını geçireceği 3 adet kamelya bulunacak. Yangın merdiveni ve asansörlü olarak projelendirilen huzurevimizi el birliği ile 4 ayda hayata geçireceğiz."

Kaynak: AA