Kocaeli'de Doğaya Sülün Bırakıldı

KOCAELİ - Orman ve Su İşleri Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğünce İstanbul'daki üretim merkezinden getirilen 500 sülün, doğaya salındı.

Kocaeli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Nevzat Alğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kocaeli'de 2 bin 400 keklik ve 6 bin 100 sülün saldıklarını belirterek, hayvanların sayısının her geçen gün arttığını söyledi.

İmzaladıkları protokolle çevre köy muhtarlarının, köylülerle sülün salınan yerlerde koruma kontrol faaliyetlerinde kendilerine yardımcı olacağını anlatan Alğan, Başiskele'de yaptıkları incelemede Yuvacık Servetiye Cami Köyü Beşkayalar Tabiat Parkı'nın sülün salımı için çok ideal bir yer olduğunu tespit ettiklerini dile getirdi.

Alğan, şöyle konuştu:

"Başiskele Servetiye Cami Köyü, Kartepe Derbent ve Kandıra Seyrek'te bu sene sonuna kadar bin 500 sülün salmış olacağız. Bu sülünler zamanla çoğalacak. Zaten buradaki amacımız popülasyonu arttırmaktır. Muhtarlarımızın, köylülerimizin ve jandarmamızın desteğiyle, koruma kontrol faaliyetlerini artırarak, doğaya salınan hayvanları en iyi şekilde korumaya çalışıyoruz."

Daha önce Kartepe bölgesine 67 geyik saldıklarını, geyiklerin çoğalarak bazen şehre indiğini ifade eden Alğan, "Hayvanlara vatandaşlar tarafından sahip çıkıldığında gerçekten çoğaldıklarını görüyoruz" diye konuştu.

Alğan, 17 Ağustos'ta av yasağının kalkacağını hatırlatarak, denetimleri sıklaştırdıklarını, usulsüz avlananlar hakkında ağır cezalar kestiklerini vurgulayarak, avcıları kurallara riayet etmeleri konusunda uyardı.

Alğan, Başiskele İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gazi Özdemir ve Yuvacık Servetiye Cami Köyü Muhtarı Recep Karaosmanoğlu, sülenleri doğaya bıraktı.

Kaynak: AA