Bekir Bozdağ: “t.c Vatandaşlığından Çıkarılanlar Başvuruda Bulunabilirler”

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmış olan insanlarımızın her biri istedikleri zaman Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığını almak için müracaatta buluna bilirler.

Şuanda buna mani bir hal yoktur müracaatta bulunmaları halinde gerekli değerlendirmeler yapılmak sureti ile vatandaşlığa kabul işleri yapılabilir. Buna engel bir hal yoktur” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programına katıldı.

Bozdağ, Çobançeşme Spor Parkı’nda verilen iftarda gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. 12 Eylül döneminde vatandaşlıktan çıkarılanlar hakkında önemli açıklamalarda bulunan Bozdağ, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılmış olan insanlarımızın her biri istedikleri zaman Türkiye cumhuriyeti vatandaşlığını almak için müracaatta buluna bilirler. Şuanda buna mani bir hal yoktur müracaatta bulunmaları halinde gerekli değerlendirmeler yapılmak sureti ile vatandaşlığa kabul işleri yapılabilir. Buna engel bir hal yoktur” dedi.

Yazar Nazım Hikmet’i örnek gösteren Bozdağ, “Daha önce biliyorsunuz biz vatandaşlıktan çıkmış daha doğrusu çıkarılmış kişilerden Nazım Hikmet’i Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına aldık kabul ettik. Onun dışında pek çok vatandaşla kabul ettiğimiz insanımız var. 12 Eylül askeri darbesinin çıkardığı veya başka zamanlarda herhangi bir gerekçeyle vatandaşlıktan çıkarılmış insanlarımız müracaat ettikleri takdirde onların vatandaşlık kabulü ile ilgili gerekli değerlendirme yapılabilmekte ve vatandaşlığa alınabilmektedir” diye konuştu.

Suriye sınırında yaşanan sıcak gelişmelere de değinen Bozdağ, “Ramazan ayı rahmetin bereketin bol olduğu bir ay. Müslümanlar açısından değer verilen bir ay. Bu ayda savaşın olması, gözyaşı ve kanın olması kabul edilemez bir durumdur. Ama maalesef Suriye’de zulüm devam ediyor. Arzu edilmedik bir durum söz konusu. Gönül istiyor ki Suriye’de Suriye halkının talepleri doğrultusunda çözüm ortaya çıksın. Şuana kadar çıkmadı. Türkiye bu noktada ilkesel duruşunu muhafaza etmektedir. İnsanların hakkından hukukundan yana olan duruşunu muhafaza etmektedir” dedi.

“SINIRDA YAŞANAN HER HADİSE YAKIN TAKİBİMİZDE”
Sınırda oldu bittilere izin vermeyeceklerini yineleyen Bozdağ, “Biz sınırımızda oldu bittilere izin vermeyeceğimizi daha öncede açıkladık ve hükümetimiz, güvenlik birimlerimiz, devletimizin bütün yetkili ve görevli organları bu konuları çok yakın takip etmektedir. Olan bitenler ile ilgili yapılması gereken ne varsa onları da tereddütsüz ifa etmektedirler. Şu anda takip ediyoruz olanı biteni. Her hadise yakın takibimiz de” diye konuştu.

“ÇÖZÜM SÜRECİNDE OLUMLU GELİŞMELER VAR”
Çözüm sürecine ilişkin soruları da değerlendiren Bozdağ, “Çözüm süreci Türkiye için doğru bir süreçtir. Terörün bitmesi, ülkemizin her karış toprağında huzurun, güvenliğin, refahın, kardeşliğin tesisi bakımından son derece önemli bir süreçtir. Süreç devam ediyor. Olumlu gelişmeler var. Sürecin sonuna kadar gitmesini umuyorum. Başarılı bir şekilde neticelenmesini umuyorum. Hükümet olarak sürecin başarıya ulaşması için gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA