Başkan Karahan’dan Basından Sansürün Kaldırılışının 105. Yıldönümü Mesajı

Kütahya’nın Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, basında sansürün kaldırılışının 105. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Karahan’dan Basından Sansürün Kaldırılışının 105. Yıldönümü Mesajı
Başkan Karahan, mesajında, bilgi almak ve iletişim ihtiyacının insanların en temel ihtiyaçları arasında olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının özgürce haber yapmalarının önündeki engelleri kaldıran sansür uygulamasının kaldırılışının bu yıl 105. Yıldönümünün kutlandığını dile getiren Karahan, basının kamuoyunun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini özgürce ifade etmesi adına demokrasinin vazgeçilmez bir değeri olduğunu kaydetti.

Simav basınının da kamu yararını gözeterek, tarafsız ve doğru habercilik anlayışını benimseyerek, kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getirerek çok başarılı işlere imza attığını ve birçok ilçeye örnek teşkil etmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Karahan, termal turizmde Türkiye’nin iddialı ilçelerinden birisi olan Simav’ın pek çok alanda yakaladığı başarılarda ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının görevlerini layıkıyla yerine getiriyor olmasının çok büyük payı olduğunu söyledi

Karahan, “ Geçmişte olduğu gibi bundan sonrada basınımızı desteklemeye ve onlara her konuda yardımcı olmaya devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.

Karahan ayrıca, fedakarca her türlü zor koşulda bile görevini eksiksiz bir şekilde yerine getiren basın mensuplarının basın bayramını kutlayarak, görevi başında hayatını kaybeden basın mensuplarını saygıyla andığını ifade etti.

Kaynak: İHA