Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Gaziantep'te

GAZİANTEP - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Eğitim bizim her şeyimiz, cehaletle mücadele en büyük savaşımız" dedi.

Şahin, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu'nun, babası Sani Konukoğlu adına İslahiye ilçesine yaptıracağı anadolu imam hatip lisesinin temel atma töreninde, geride bırakılan hayırlı evlatların bütün makamların üstünde olduğunu belirtti.

Kendisinin de her zaman "Ya rabbi, arkamızdan hayırla yad edileceğimiz evlatlar yetiştirmeyi nasip et" diye dua ettiğini dile getiren Şahin, Hacı Sani Konukoğlu'nun yaptığı duaların da kabul olduğunu ifade etti.

Merhum Konukoğlu'nun evlatlarının hayırda yarıştığını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Eğitim bizim herşeyimiz, cehaletle mücadele en büyük savaşımız. Attığımız her temel aslında cehaletle mücadelede oluşan bir temeli de beraberinde getiriyor. Çocuklarımızı okulla, bilgiyle buluşturmazsak onları iyi evlat olarak yetiştirmemiz mümkün değil. İşte o yüzden bu temeller çok önemli, bilgiyle teknolojiyle bunları yönetmemiz, dünyayı, dünyadaki rekabeti yönetecek şekilde onları yetiştirmemiz gerekiyor. Ama bu tek başına yetmez."

İnsanlığa faydalı hizmetler yapacak ve bunu bütün maneviyatıyla besleyecek insanlar yetiştirmenin çok önemli olduğunu dile getiren Şahin, bugünkü programda sevginin, hoşgörünün, empatinin yetiştiği ve önyargıların kırıldığı bir temeli attıklarını söyledi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar da eğitim seviyesi en yüksek ilçelerden biri olan İslahiye'yi zirveye çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

Bunun içinde Gaziantep Üniversitesinin ilçede faaliyet göstermesi için mücadele ettiklerini anlatan Şamil, eylül ayında üniversitenin iktisadi ve idari bilimleri fakülkesine aite kampüsünü de hizmete açacaklarını anımsattı.

Vali Erdal Ata ise şehrin sanayi ve ticarette elde ettiği başarıyı eğitimde yakalayamadığını vurgulayarak, il genelinde 9 bin 300 dersliğe ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Şuana kadar bin 800 dersliği hizmete açtıklarını, 2 bin 200 derslik inşaatında devam ettiğini anlatan Ata, bu tempoyla gitmeleri halinde 2015'e kadar derslik ihtiyaçlarını tamamlayacaklarını söyledi.

-"Eğitime desteğimiz devam edecek"

Konukoğlu da imkanları ölçüsünde eğitime destek vermeye devam edeceklerini ifade ederek, "Genç ve eğitimli nüfusun ülkemizin geleceğinde çok önemli rol oynayacağına inancımızla eğitime desteğimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.

Bugüne kadar ikisi fakülte olmak üzere 20 okul yaptırarak devlete teslim ettiklerini hatırlatan Konukoğlu, son 20 yılda 17 bin öğrenciye burs verdiklerini söyledi.

Konukoğlu, okulun yanına da kendini adını taşıyan bir cami yaptıracağını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından okulun temeli atıldı.

İslahiye'deki temasları kapsamında ticaret ve sanayi odasında iş adamlarıyla bir araya gelen Şahin, daha sonra parti mensuplarıyla görüştü.

Kaynak: AA