Tem Edirne - Karaağaç Bağlantı Yolu' Temel Atma Töreni

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 'Tem Edirne-Karaağaç Bağlantı Yolu' temel atma törenine katıldı.

Tem Edirne - Karaağaç Bağlantı Yolu' Temel Atma Töreni
Tören öncesi bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, “Bizim bu başarılarımızı kıskananlar, başarımızdan rahatsız olanlar oldu. Bu başarımızı kıskananlar, başarılarımızdan rahatsız olanlar ülkemizin istikrarını bozmak için geçtiğimiz 10 yılda senaryolar planladılar ve uygulamaya koymaya çalıştılar” dedi.

Müezzinoğlu, millet ile yan yana, omuz omuza, milletin hayallerini gerçekleştirmek adına gece gündüz demeden çalıştıklarını belirterek, "Karaağaç bölgesi ve Edirne’nin en önemli beklentilerinden başında olan Karaağaç Köprüsü ve Edirne TEM bağlantı yolunun temel atma merasiminin Edirne vizyonu için çok önemli bir proje olduğunu dün de konuştuk, bugün de konuşuyoruz. 2015 yılında bu köprü ve bağlantı yolu tamamlandığında Edirnemiz bölgenin merkezi vizyon il Edirne olma yolunda hak ettiği o yolculuğun bir kademesini de tamamlamış olacak. Türkiye ulaşım alanında çok önemli mesafeler katetti. Belki 10 yıl önce bugünleri Türkiye’nin ulaşımda, denizcilikte, iletişimde haberleşmede bu günleri bir çoğumuz hayal bile edemezdik. Edirne-Kırklareli bölünmüş yolunun yapımına başlanmış olmasında da bakanımıza teşekkür ediyoruz. Geçtiğimiz cumartesi günü Edirnemizde Edirnemizin vizyonuna yakışan devlet hastanemizin temelini attık. Vizyon il Edirne’ye yakışacak bir hastanenin temelini attık. 2014 yılının sonunda vatandaşımızın hizmetine sunacağız" diye konuştu.

“BU BAŞARILARIMIZI KISKANANLAR OLDU”
"Bizim bu başarılarımızı kıskananlar, başarımızdan rahatsız olanlar oldu" diyen Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "Bu başarımızı kıskananlar, başarılarımızdan rahatsız olanlar ülkemizin istikrarını bozmak için geçtiğimiz 10 yılda çok önemli senaryolar, kapalı kapılar arkasında bazı senaryoları planladılar ve uygulamaya koymaya çalıştılar. Ama nasıl dün başaramadılarsa, nasıl Gezi Parkı olayında başaramadılarsa bundan sonraki süreçte başaramayacaklar, çünkü hem Edirne hem Türkiye diyor ki; 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, milletin olacaktır.' Milletin iradesine saygı duymayanlar, milletin iradesini elinin tersi ile itenler geçmişte başarı olsalar bile artık başarılı olamayacaklar, çünkü artık millet ile yan yana, omuz omuza, milletin hayallerini gerçekleştirmek adına gece gündüz demeyen bir AK Parti var ve onun Genel Başkanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan var."

“EDİRNE'YE FATİH SULTAN MEHMET’İN VERDİĞİ DEĞERİ BİZ DE VERİYORUZ”
Temel atma töreninde konuşma yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise, Edirne sınır, hudut, bağlantı yolunun hayırlı olmasını dileyerek, bu mübarek ayda Edirne’ye kazandırılacak olan bağlantı yolunun mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

Fatih Sultan Mehmet’ten bir deyişle devam eden Bakan Yıldırım, şunları kaydetti:
"O gonca yari ne zaman görsek çılgına döneriz, o gül gibi güzel yüzü ne zaman ansak bülbül gibi feryat ederiz. İşte bizde Edirne’ye beslediğimiz muhabbet, Edirne’ye beslediğimiz sevgi, atamız Fatih Sultan Mehmet’in beslediği sevgiyle aynıdır. Edirne'nin güzelliğine güzellikler katmak bizim en önemli görevlerimizden bir tanesidir. Osmanlı’ya 100 yıla yakın başkentlik yapan Edirne aynı zamanda medeniyetler beşiğidir. Köprüler şehri olan Edirne Anadolu’yu Avrupa’ya bağlıyor."

Yapılan konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, Bakan Yıldırım, Edirne Valisi Hasan Duruer ve protokol heyeti temeli birlikte attı.
Kaynak: İHA