Posco Assan Tst, İlk Çelik Rulo Sevkiyatını Gerçekleştirdi

KOCAELİ - Posco Assan TST Çelik Sanayi AŞ'nin paslanmaz çelik soğuk haddeleme tesisinde "ilk rulo sevk töreni" düzenlendi.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, şirketin ilk etapta 200 bin ton paslanmaz çelik üreterek yurt içine hizmet edeceği kaydedildi.

Tesisin üretim kapasitesini gelecek dönemde 400 bin tona çıkaracağı belirtilen açıklamada, "Yıllık 500 milyon doların üzerinde ciroya ulaşacak şirketin, Türkiye'ye 100 milyon dolar ithalat ikamesi ve 200 milyon dolar tutarında döviz girdisi sağlaması planlanıyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye'de paslanmak çelik tükemitinin yılda yaklaşık 350 bin ton seviyesinde olduğu ve tamamının ithalatla karşılandığına dikkat çekilerek, Posco Assan TST ile müşterilerin ihtiyaç duydukları ürünlere tedarik sorunu olmadan en kısa sürede ulaşabilecekleri bildirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Posco Assan TST CEO'su Jong Won Kwon ise ilk sevkiyatı gerçekleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu anlatarak, başlangıçta imkansız gibi görülen noktaya kısa sayılabilecek zamanda gelmelerinde emeği geçen herkesi kutladığını vurguladı.

Kwon, şunları kaydetti:

"Bugün aslında sadece şirketimiz açısından değil, aynı zamanda Türkiye açısından da önemli bir dönüm noktası. 'Paslanmaz çelik sektörü için yeni bir milat' diyebiliriz. Artık Türkiye, paslanmaz çelik ihtiyacını ithalat yoluyla karşılamak zorunda değil. Şirketimiz önümüzdeki dönemde yapılacak ilave yatırımlarla Türkiye'nin tüm talebine hitap edecek bir konuma gelecek."

Kaynak: AA