Ak Parti Siirt Milletvekili Demirkıran Açıklama Yaptı

SİİRT - AK Parti Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, yeni yürürlüğe giren Torba Yasası ile devlet olmanın gereğini yaptıklarını belirtti.

Demirkıran, yaptığı yazılı açıklamada, Meclis Genel Kurulunda 10 gün boyunca, günlük 12 saatlik bir çalışma temposuyla görüşülüp kabul edilen Torba Yasası ile yaşamın pek çok alanında vatandaşları yakından ilgilendiren bir çok düzenlemeye gittiklerini bildirdi.

Muhtarların 460 lira olan aylığını 875 liraya kadar çıkarmaya Bakanlar Kuruluna yetki verildiğini, köy korucularının en düşük emekli aylıklarının 383 liradan 652 liraya, en yüksek aylık miktarının ise 614 liradan 883 liraya yükseldiğini aktaran Demirkıran, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Torba Yasası ile muhtaç durumdaki bir çok kesime ulaştık. Sosyal devlet olmanın gereğini yerine getirdik. Yaklaşık 10 milyon engelli, yaşlı, şehit yakını ve gaziye ücretsiz seyahat hakkı sağladık. Ek ödeme ve eğitim yardımı alamayan 5 bin 697 kardeşimize bu imkan sağlanmış ve bu yaptığımız düzenlemeyle de 18 bin olan istihdama 35 bin daha ekleyerek istihdamı 53 bine çıkardık."

Kaynak: AA