Tkdk Mardin Yatırımcılarıyla İlk Sözleşmelerini İmzaladı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) Mardin İl Koordinatörlüğü, proje başvurusunda bulunan yatırımcıları ile ilk sözleşmelerini imzaladı.

Tkdk Mardin Yatırımcılarıyla İlk Sözleşmelerini İmzaladı
TKDK Mardin İl Koordinatörlüğü, 9. başvuru çağrı ilanı kapsamında başvuruları alınan ve birinci proje değerlendirme ve seçim komisyonu sonucunda onaylanan 3 proje ile sözleşmeyi TKDK toplantı salonunda imzaladı. Düzenlenen toplantıya Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Yalım Belediye Başkanı Abdulkerim Adam ve TDK çalışanları katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Vali Cengiz, bölgeye yatırımın istihdam açısından önemli olduğuna vurgu yaptı. TKDK’da genç ve yaş ortalamalarının düşük olmasının gurur verici olduğunu ifade eden Vali Cengiz, şöyle konuştu: “Bu genç ekibin güzel şeyler üretmesini ilimiz adına bekliyorum. Arkadaşlarımızın kamu bilinci içerisinde çalışmalarını bekliyorum. Mardin tarihi değerleri yüksek bir il, tarımsal değerleri çok yüksek bir il. Kültürel etkinliği çok farklı, medeniyetin beşiği olan bir kenttir. Dolayısıyla Mardin’de çalışmak bizim için bir ayrıcalıktır. Kırsal kalkınmayı sağlayan projelerin bizim için önemi büyük bu projelerin hem istihdam açısından hem de milli gelir açısından önemi büyük burada baktığımızda genelde gençlerimizin öncülüğünde yapılan projeler desteklenmiş bu güzel bir uygulama.”
Yatırımların istihdama yönelik olduğunu belirten Mardin TKDK Koordinatörü Tahsin Aba ise, şunları söyledi: “Bu projelerin toplam yatırım tutarı 5 milyon 841 bin 959 TL olup, imzalanan bu 3 projenin sözleşme teslim törenine Vali Dr. Ahmet Cengiz’in katılımı ile koordinatörlük binasında gerçekleştirildi.

9. ve 10. başvuru çağrı dönemlerinde kabul edilen 33 projenin de incelemeleri devam etmekte olup bunlar ile ilgili incelemelerin tamamlanmasının ardından onaylanan projelerin sözleşmeleri imzalandıktan sonra yatırımlar fiilen başlatılacaktır. Bugün sözleşmeleri imzalanan üç projeden ikisi süt üreten tarımsal işletmelerle ilgili iken diğer proje ise arıcılık alanındadır.”
Konuşmaların ardından imza töreni düzenlendi.

Kaynak: İHA